Acteur Stefaan Degand debuteert als bariton in opera ‘MACHO’

Begin december kan je in de Art Nouveau Zaal van de Antwerpse Horta terecht voor ‘MACHO’, de eerste Nederlandstalige opera van de gelauwerde dirigent-componist Robert Groslot. Acteur Stefaan Degand (‘De Ronde’, ‘Rundskop’, ‘Allez Eddy!’) treedt er uit zijn comfortzone en debuteert in deze humoristische opera als bariton.

De romantische komedie ‘MACHO’ vertelt het verhaal van Kitty en Klaus, twee verschillende mensen die beiden geloven in een romantische liefde. Helaas verloopt hun zoektocht niet van een leien dakje. Kitty is de gulzige, sprankelende, levenslustige vrouw die vindt dat ze elke dag ‘het leven’ en ‘de liefde’ moet vieren. Klaus is haar tegenpool: een introverte, verlegen man die zijn dagen slijt in zijn winkel als beddenverkoper. Hij droomt van liefde en romantiek en wanneer hij Kitty ontmoet gebeurt er iets wonderbaarlijks. De tegenpolen trekken elkaar aan, ze starten een relatie, maar die gaat al snel bergaf. In hun omgeving geven andere personages hun opmerkingen en adviezen, maar dat brengt het koppel in eerste instantie niet dichter bij elkaar. In de wereld van Kitty en Klaus lopen er ook aardig wat macho’s rond, waardoor angst en vertwijfeling toeslaan. Hoe moet het nu verder? Verwacht je aan veel humor met hilarische scènes, een vleugje slapstick komedie en af en toe tristesse bij de eenzame Klaus.

Als fervent liefhebber van klassieke muziek en opera gaat er voor Stefaan een droom in vervulling: “Voor mij is het een voorrecht om met deze mensen te kunnen samenwerken. De muziek en het ensemble van Robert Groslot klinkt fantastisch en het matcht geweldig goed met mijn tegenspeelster Hannah Moss, een jonge sopraan die schitterend zingt, net als de tenor Stefan Cifolelli die de cast vervoegt”. 

De voorstelling is één grote ironische knipoog naar de gekende dualiteit, het duwen en trekken tussen man en vrouw. ‘MACHO’ bewijst nogmaals dat liefde een werkwoord is.

‘Macho’ speelt op 3, 4, 5 en 6 december in de Art Nouveau Zaal van de Antwerpse Horta. Meer informatie op deepbridge.be.

Leave a Reply