Cinderella, een betoverend familiespektakel

Deze kerstvakantie presenteert Music Hall een vernieuwende Nederlandstalige voorstelling van Cinderella. In deze moderne versie van het originele verhaal wordt volop gebruik gemaakt van interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. De adembenemende enscenering zal je afwisselend meenemen naar een lieflijk huisje in de natuur en de grandeur van het koninklijk paleis, waar de decadentie van de boze stiefmoeder en haar valse dochters heersen.

Na de geboorte van kleine Ella overlijdt mama Emily. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drizella met open armen, want zo zou Ella’s moeder het gewild hebben.

Maar stiefmama wil een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. Als vader George ook komt te overlijden, toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware gelaat en wordt Ella als dienstmeid ingezet.

Wanneer Ella op een dag een knappe onbekende man ontmoet in het bos, neemt ze haar lot in eigen handen. Wat daarop volgt is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje.

De jonge Vlaamse talenten Isabelle Heremans (boze stiefmoeder), Sofie De Schryver (Emily – mama Cinderella), Stéphania Casneuf (stiefzus Drizella) en Susan Tonnard (stiefzus Anastasia) spelen naast Nederlandse toppers als Roos van der Waerden (Cinderella) en Sacha Setubun (Lord Chamberlain). Pieter Casteleijn (Prins) en Roel Felius (George – vader van Cinderella) vervolledigen de jonge en talentvolle hoofdcast.

De originele composities van Matt Dunkley smelten samen met de regie van Christophe Ameye. De choreografie is in handen van Laurent Flament. Hij bedacht voor de meer dan 20 dansers een samenspel van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancing en zelfs engelachtige luchtacrobatiek. Kortom het ideale recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

Blink alvast je beste glazen schoentje en pompoenkoets op voor deze sublieme familieshow. Cinderella speelt vanaf 19 december in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

Meer info en tickets op www.musichall.be.

Leave a Reply