Met Costa Cruises en Air Belgium rechtstreeks naar de Caribische zon

Heb je net als ons geen zin om de komende winter te trotseren maar ga je liever voor een flinke portie winterzon in de Caraïben? Dan hebben we goed nieuws! Costa Cruises heeft een zeer aantrekkelijke formule uitgewerkt waarbij een achtdaagse cruise en de vluchten in één pakket zitten. Meer nog: de vluchten zijn rechtstreeks vanuit België.

Geef toe, de koude winter vervangen door een flinke portie (winter)zon in de Caraïben, dat is een mooi vooruitzicht. Hoe? Heel eenvoudig met Costa Cruises en Air Belgium.

Vanuit Charleroi wordt je in stijl rechtstreeks naar Guadeloupe gevlogen, waar Costa Favolosa op je ligt te wachten. Bij aankomst geen gedoe met Amerikaanse immigratie, en ook geen vermoeiende tussenlandingen of dure hotels. De vakantie kan dus meteen beginnen.

Na een dag op zee bezoekt het schip de Dominicaanse Republiek, met als eerste halte de havenstad La Romana. Het schip blijft ’s nachts liggen zodat je de bruisende stad ook ’s avonds kan beleven. ’s Anderendaags kan het contrast niet groter zijn als Costa Favolosa het anker uitgooit bij het idyllische Catalina Eiland waar auto’s totaal verboden zijn. Tortola is de uitvalsbasis voor de mooiste stranden van de Britse Maagdeneilanden, zoals White Bay op Jost van Dyke. De voorlaatste stop is Fort-de-France in Martinique.

Een cruise naar de veelzijdige Caraïben

Een cruise naar de caraïben met Costa Cruises biedt voor elk wat wils. Wie houdt van sport en hippe activiteiten zal moeite hebben om te kiezen uit het excursieprogramma. Jetskiën, snorkelen, rondtrekken met een SUV-terreinwagen, catamaranzeilen of zelfs meevaren met een wedstrijdjacht van de America’s Cup. Costa heeft voor een rijk aanbod van optionele uitstappen gezorgd.

Of je kan een botanische tuin bezoeken, onder begeleiding van een gids wandelen door het tropische woud of een kajaktocht door de mangroves maken. Wie zin heeft in een portie cultuur kan tijdens de reis kennismaken met de creoolse gastvrijheid en gastronomie en alles leren over het maken en exporteren van rum en suiker.

Een absolute constante tijdens deze cruise zijn de zon, de zee en de ongelofelijke variatie aan stranden. Terwijl het hier wintert kan je de batterijen weer volledig opladen!

De Costa Favolosa, waar verveling onmogelijk is

Costa Favolosa is een modern cruisesschip met alles erop en eraan. Zelfs indien je niet van boord zou willen gaan is verveling onmogelijk. Er zijn de zwembaden, de bars, de restaurants, de shows en je kan je lekker laten verwennen in de zeer uitgebreide spa- en wellness.

De crew zorgt voor de gepaste sfeer. Aan het buffet worden lokale, creoolse gerechten geprepareerd, zoals lamsragout met Caribische kruiden of een Antilliaanse Colombo van rundsvlees. Een Planter’s Punch bestellen aan de bar is een must.

Het animatieteam zorgt voor cocktailcursussen of danslessen. Lokale groepen worden aan boord uitgenodigd om het beste van zichzelf te geven met opzwepende ritmes, van creoolse hip-hop tot de meer traditionele pasjes. Opgelet, het zwoele enthousiasme van deze artiesten werkt aanstekelijk.

Tot slot zijn deze Costa cruises de perfecte cruises om de kinderen mee te nemen. Zeg ‘Pirates of the Caribbean’ en ze zijn meteen verkocht. Zo kunnen de jonge cruisers zich helemaal uitleven in hun eigen (water)pretpark en organiseren de animatoren spelletjes als een schattenjacht. Wedden dat ze thuiskomen met een schatkist vol heerlijke souvenirs?

Zin om de koude witer te vervangen door een flike portie Caribsche zon? Air Belgium brengt je op 11, 18 en 25 januari en 1 en 29 februari  2020 naar de Caraïben en Costa Favolosa. Meer info en prijzen via www.costacroisieres.be.

Leave a Reply