Annie, de gekoesterde Broadwayklassieker komt naar Vlaanderen

Eind dit jaar brengt Music Hall de nieuwe versie van ‘Annie, de Musical’ op de planken. De gekoesterde Broadway-klassieker rond de avonturen van het dappere weesmeisje ondergaat een stevige make-over en wordt in een hedendaags jasje gestoken.

In de nieuwe Vlaamse versie die Music Hall presenteert zullen Josefien Derijcke en Chaya Van Mol afwisselend in de huid van Annie kruipen. De traditionele rosse krullenbol en het klassieke rode kleedje ruilen ze alvast in voor een meer moderne look. Maar “Annie 2.0” heeft nog enkele andere mooie verrassingen in petto voor het publiek.

De Antwerpse musicalster Deborah De Ridder zal de rol van Grace Farrell, de assistente van miljonair Oliver Warbucks, vertolken. Voor Deborah, die in 2009 het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria’ won, wat haar de hoofdrol in de Vlaamse uitvoering van de musical The Sound of Music  opleverde, is de cirkel wat ‘Annie’ betreft dan ook meteen helemaal rond. Als 9-jarige speelde ze de hoofdrol als roodharige krullenbol in de musicalversie van het KJT en 20 jaar later mocht ze in de huid kruipen van de gevreesde Miss Hannigan in de Vlaamse versie van Music Hall. Deborah is terecht erg trots dat ze op deze manier alle vrouwelijke hoofdrollen van de klassieke versie van ‘Annie’ gespeeld zal hebben en droomt er stiekem van dat haar dochter Lotje  binnen een 10-tal jaar misschien in haar voetsporen kan treden als Annie.

Vrouwen aan de macht in ‘Annie, de Musical’ want met de Nederlandse Doris Baaten krijgt deze nieuwe versie een vrouwelijke president in de Oval Office.

Nooit eerder in de opvoeringsgeschiedenis van de musical ‘Annie’ werd de rol van de president vertolkt door een vrouw. Baaten speelde in meer dan 18 musicals (o.a. Was getekend Annie M.G.  Schmidt en Fiddler on the Roof) en mocht voor haar rol als Friedel van Galen in Hij Gelooft In Mij een Musical Award in ontvangst nemen.

De gevierde internationale musicalster Willemijn Verkaik mag in de huid van de gevreesde Juffrouw Hannigan kruipen. Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de  groene heks Elphaba in de musical Wicked en is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Nederland en Duitsland, op Broadway in New York en op West End in Londen.

Naast een vrouwelijke president, pakt de musicalversie van ‘Annie’ ook voor het eerst uit met een zwarte acteur die de rol van Oliver Warbucks vertolkt. De rol van de norse miljonair is weggelegd voor Nederlander Edwin Jonker. Edwin  begon zijn musicalcarrière als Tom Collins in Rent en mocht voor die vertolking in 2001 meteen de John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Beste Mannelijke Bijrol’ in ontvangst nemen. Later was hij onder andere te zien in Copacabana, The Lion King, Miss Saigon, Dreamgirls, A Chorus Line, The Color Purple, Sister Act (Musical Award nominatie) en Driving Miss Daisy.

PRAKTISCH

‘Annie, de Musical’ speelt vanaf 14 november in Kursaal Oostende en gaat daarna naar Capitole Gent. Vanaf 18 februari 2020 speelt Annie in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Meer informatie en tickets via musichall.be

Leave a Reply