Ontdek de wereld met je familie en Holland America Line

Cruisen staat al langer bekend als een van de beste vakantie opties voor families. Aan boord is voor ieder familielid altijd wel iets te doen en dankzij de vele culinaire opties en excursie mogelijkheden is een cruise de perfecte familievakantie.

Toegegeven de schepen van kwaliteitsrederij Holland America Line beschikken niet over gigantische waterpretparken, klimmuren of botsauto’s, maar “als je nieuwe culturen met je familie wil ervaren, geschiedenis tot leven wil brengen voor je kinderen of gewoon een ‘fun-in-the-sun’ vakantie wil, zijn wij de cruiserederij voor jou,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.

Bij Holland America Line geloven ze dat familievakanties moeten gaan over quality time met elkaar en ondertussen genieten van de diverse activiteiten voor alle interesses. Holland America Line heeft dan ook echt iets voor iedereen, zowel aan boord als aan wal.

De jongste reizigers kunnen leeftijdsgenoten ontmoeten in Club HAL terwijl de volwassenen bijvoorbeeld een snelcursus over Europese architectuur krijgen tijdens een EXC Talks presentatie. Later op de dag kan de hele familie samenkomen voor een diner met verse pasta in het Canaletto restaurant. Daarnaast biedt Holland America Line in de havens excursies voor de hele familie aan, zoals walvis spotten of een trip naar Legoland.

Ervaringen voor de hele familie

Dankzij een divers entertainment aanbod, dagelijkse activiteiten en verschillende eetgelegenheden beleeft iedereen in de familie zijn ideale dag. In Club HAL biedt Holland America Line, onder toezicht, spelletjes, sport en activiteiten voor kinderen. Er zijn ruimtes voor drie verschillende leeftijdsgroepen: 3 tot 6 jaar, 7 tot 12 jaar en 13 tot 17 jaar. Elders op het schip kan de hele familie een kookworkshop doen of de natuurlijke wereld ontdekken met BBC Earth Experiences.

Tijdens Alaska cruises biedt Holland America Line een Junior Ranger programma in Glacier Bay. Kinderen ontmoeten park rangers en verdienen hun Junior Ranger Badge tijdens deze leuke en leerzame dag in het Glacier Bay National Park and Reserve.

Op Half Moon Cay, Holland America Line’s privé-eiland in de Bahamas, is er een waterpark voor kleine kinderen met een mini glijbaan, waterspuiten en beklimbare zee-figuren. Families kunnen paardrijden, zwemmen met pijlstaartroggen, fietsen, varen op een boot met een glazen bodem of jetskiën. Het eiland beschikt ook over cabanas, villa’s en een extra grote cabana geschikt voor families. Het idyllische witte zandstrand en het azuurblauwe water dat perfect is voor een duik, maakt de dag onvergetelijk.

Lekker eten voor de hele familie

Met eetervaringen ontworpen door de Culinary Council van wereldberoemde chef-koks geniet je aan boord van een variëteit aan smaken die net zo divers is als de bestemmingen die Holland America Line bezoekt. Aan de kinderen word ook gedacht: zo zijn er halve porties en een speciaal kindermenu met favorieten zoals pizza, macaroni en vers fruit. Daarnaast eten kinderen onder de 12 jaar voor halve prijs in de specialiteitenrestaurants of helemaal gratis indien zij van het kindermenu bestellen.

Accommodaties voor de hele familie

De hutten op de schepen van Holland America Line komen in alle soorten en maten. Familievriendelijke opties zijn sofabedden, opklapbedden en geschakelde kamers. De Nieuw Statendam en de Koningsdam hebben bovendien buitenhutten voor families met bedden voor vijf gasten, extra kastruimte en twee badkamers. Een met bad, douche, wastafel en toilet en een met douche en wastafel. Wanneer er meer dan twee personen in een stateroom verblijven, gelden er verlaagde tarieven voor de extra gasten die in dezelfde hut worden geboekt, ongeacht de leeftijd.

Excursies voor de hele familie

De bekroonde tours van Holland America Line bieden gezinnen nieuwe manieren om samen bestemmingen te ontdekken. Gasten kunnen diverse excursies vinden die passen bij de interesses van iedereen in de familie. Denk aan zwemmen met pijlstaartroggen in Mexico of de Caribbean, een dag doorbrengen in Legoland of walvissen bekijken en sledetochten in Alaska. Veel van de excursies bieden ook verlaagde tarieven voor kinderen.

Je kinderen meenemen op cruisevakantie? Absoluut! Heel wat moderne cruiseschepen zijn specifiek gebouwd (of verbouwd) om jong en oud de vakantie van hun leven te bezorgen. Je leest er meer over in: Vijf redenen waarom een cruise de ideale gezinsvakantie is.

Leave a Reply