MAMMA MIA, here we go again!

We hebben er 14 jaar op moeten wachten, maar volgend jaar is het zover. Op 7 maart 2020 komt MAMMA MIA!, dé feelgood musical gebaseerd op alle grote ABBA-hits, terug naar Vlaanderen.

MAMMA MIA! : het verhaal

MAMMA MIA! combineert de muziek van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is…

Om uit te pluizen wie haar biologische vader is nodigt Sophie de drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End en loopt er nog steeds. Wereldwijd bezochten al 60 miljoen bezoekers de musical. Maar volgend jaar kunnen we dus volop genieten (en stiekem meezingen) van een volledige nieuwe versie van de hitmusical MAMMA MIA! waarvan Stany Crets de regie en vertaling doet.

WIE VAN DE DRIE?

Donna zal gespeeld worden door Ann Van den Broeck. Haar dochter Sophie wordt vertolkt door Tinne Oltmans. Evi Hanssen maakt haar musicaldebuut en zal Tanya, één van de jeugdvriendinnen van Donna, spelen. De rol van Rosie, ook een vriendin van Donna, wordt gespeeld door Ilse La Monaca. De vriendinnen en bruidsmeisjes van Sophie zullen vormgegeven worden door Shana Pieters (Lisa) en Helle Vanderheyden (Ellie). Helle is bovendien alternate voor de rol van Sophie.

Uiteraard zijn er ook enkele sterke mannen opgetrommeld om tegengewicht te bieden aan al dat vrouwelijk geweld: Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper).

De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Jeroen van DyckJohan Terryn en niemand minder dan regisseur Stany Crets. Wie welke rol voor zich neemt, en dus de vader is van Sophie, blijft voorlopig nog een raadsel.

De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, bestaande uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

Ook zo benieuwd wie er uiteindelijk Sophie zal begeleiden naar het altaar? Boek dan nu alvast je tickets via www.deepbridge.be.

Leave a Reply