Assepoester, klassiek sprookje in een modern jasje

Vandaag ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de familiemusical ‘Assepoester’ in première. Kleine én grote prinsen en prinsessen genoten met volle teugen van het sprookje. Het werd een feeërieke voorstelling met veel humor, aanstekelijke meezingers en kleurrijke kostuums.

Na ‘Doornroosje’ is ‘Assepoester’ de tweede familiemusical van Deep Bridge. Ook nu weet Deep Bridge een bekend sprookje in een modern jasje (mét een twist) te stoppen. De voorstelling, met volledig Vlaamse cast, is doorspekt met humor en aanstekelijke liedjes. De decors en kostuums ogen fris en kleurrijk. Ook het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Zo worden de aanwezige kinderen, de meeste van hen verkleed in hun favoriete prins of prinses, door de cast aangespoord om mee te zingen en te dansen. Na de voorstelling mocht iedereen met de cast op de foto.

Helle Vanderheyden deed menig prinsessenhart (en ongetwijfeld hier en daar ook enkele prinsenharten) sneller slaan, en zette een méér dan voortreffelijke Assepoester neer. Helle laat hiermee zien dat ze heel wat in haar mars heeft. Thomas Van Goethem, al jaren vaste prins in dienst, was maar wat blij dat het schoentje haar als gegoten zat. Het olijke duo Fien en Titus, gespeeld door de onnavolgbare Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke, hadden al snel de hele zaal mee. Fien en Titus zijn zowat de Laurel en Hardy van de Deep Bridge-sprookjesmusicals. Wanda Joosten was absolute royalty als koningin, en Nicoline Hummel zorgde voor de pompoenkoets, het Assepoesterkleed én de magie. Mart Van den Hout, die ook tekende voor de regie en samen met Thomas Van Goethem het script herwerkte, was de perfecte gastheer voor een voorstelling die van begin tot einde groot en klein wist te boeien.

Traditioneel gaat elk jaar in het voorjaar een nieuw sprookje in première, om vervolgens in het najaar te touren in het hele land. Tijdens de kerstvakantie zal Assepoester spelen in het Plopsa Theater in De Panne, iets wat elk jaar zal gebeuren met de nieuwste sprookjesmusical.

Assepoester verliest haar muiltje nog in Antwerpen, Gent en Hasselt. Wie haar pompoen omgetoverd wil zien tot een koets, neemt best een kijkje op Deep Bridge.

Leave a Reply