Op culinaire cruise met Regent Seven Seas Cruises

Van Scandinavische smörgäsbord tot echte Italiaanse pasta en van uitgebreide high tea tot cocktailparty, Regent Seven Seas Cruises heeft alle ingrediënten aan boord voor een culinaire droomreis. De Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar je als een echte chef, het perfecte diner kan voorbereiden. Wat precies op het menu staat verschilt per cruise en sluit bij de exclusieve Gourmet Explorer Tours aan op de bestemmingen die je bezoekt. Waan je Masterchef voor een dag en kom thuis vol culinaire kennis, vaardigheden en inspiratie. Bon appétit!

Een cruise dat is genieten op alle vlakken en de Culinary Arts Kitchen van Seven Seas Explorer is een varende kookschool waar elke denkbare keuken, maar ook specialistische onderwerpen aan bod komen. Leren snijden als een chef, het perfecte diner voorbereiden, supergezonde gerechten koken – je leert het tijdens de professionele workshops.

ZEEWAARDIGE FOODSAFARI

Een frisse garnalensalade, de perfecte kreeft en Zweedse Kötballar – heerlijk, maar hoe maak je het? Tijdens cruises door Scandinavië heb je het zo onder de knie in de Culinary Arts Kitchen op Seven Seas Explorer. Zelf verse pasta maken en het bereiden van een bolognesesaus waar iedereen jaloers op is, leer je op reizen door het Middellandse Zeegebied. Alle workshops worden gehouden in een professionele keuken met 18 werkplekken waar Masterchefs op zee worden geboren. Mexicaanse taco’s, Argentijns grillen en een Afrikaanse foodsafari – zowel het schip als de workshops gaan de hele wereld over.

Iedereen – van ervaren thuischef tot beginnende keukenprins – zit op zijn plek tijdens deze varende kooksessies. Supersnel en precies leren snijden, de perfecte biefstuk grillen en sauzen maken – het zijn maar een paar voorbeelden van de gespecialiseerde lessen die aan boord worden gegeven. Verder is er een workshop waarbij het ei centraal staat; denk aan pocheren, souffles, meringues en de ultieme chocolademousse maken. Op elke cruise is een passende selectie workshops te boeken die allemaal even smakelijk, leerzaam en ontzettend leuk voor thuis zijn. Een souvenir dat je voor altijd in je voordeel kunt laten werken tijdens dinertjes met vrienden, familiebrunches of gewoon voor een romantische avond met z’n twee. Dat is nog eens lekker lang nagenieten van je vakantie!

INSPIRATIE AAN LAND

Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Gourmet Explorer Tours, waarbij je kan kiezen uit een grote variatie aan tours waarbij de culinaire cultuur van de bestemming ontdekt wordt. Je wordt er meegenomen naar lokale markten om de meest exotische kruiden te vinden, overheerlijke wijnen onder het genot van adembenemende uitzichten te proeven en te genieten van exclusieve maaltijden bereid door gerenommeerde chefs. Zo heb je in Bilbao (Spanje) bijvoorbeeld de mogelijkheid de Mercado de la Ribera te bezoeken en tapas en pintxos te proeven op de Plaza Nova. Deze kennis is goed te gebruiken tijdens de tapas en pintxos kookles die volgt op het schip waarbij je je eigen lunch bereidt. Meer geïnteresseerd in de Griekse keuken? Er is een Gourmet Tour op het eiland Corfu, waar je lokale producten gaat kopen tijdens de markt om ze daarna tijdens een kookworkshop klaar te maken.

Wie nog even geduld heeft kan vanaf 2020 ook op zusterschip Seven Seas Splendor de sterren van de hemel koken, of dat nu in het Caribisch gebied of juist voor de kust van Frankrijk is.

Meer informatie vind je op www.RegentSevenSeasCruises.com.

Leave a Reply