Vijf redenen waarom een luxe cruise meer waar biedt voor je geld

Wie ooit al op cruise geweest is zal het met ons eens zijn, cruisen is een luxe vorm van vakantie vieren. Je bezoekt veel bestemmingen in één vakantie met als uitvalsbasis een schip dat voorzien is van alle gemakken. Maar wat voegt een luxe cruise daar dan nog aan toe? Het antwoord is eenvoudig: exclusiviteit. Wij geven je alvast vijf belangrijke redenen waarom een luxe cruise net dat tikkeltje meer waar biedt voor je geld.

RUIMTE EN SERVICE

Crystal Cruises verdient de credits de eerste echte luxe cruiserederij te zijn, en op het gebied van service, kwaliteit, ruimte en opties blijft de maatschappij vernieuwend.

Suites mogen niet aan boord ontbreken. Zo biedt Oceania Cruises door Ralph Lauren gemeubileerde Owner’s suites van maar liefst 185m2.

Service staat voorop: bij Silversea  staat een butler voor je klaar die is opgeleid door de British Guild of Professional English Butlers. Altijd handig voor het in- en uitpakken van de bagage, het serveren van het ontbijt op het balkon tot aan het regelen van de uitstapjes aan land.

TIJD OM TE ONTDEKKEN

Kleinere cruiseschepen brengen je naar bestemmingen die vanwege hun ligging door de grote cruiseschepen niet te bereiken zijn.

De drie boutique schepen van Azamara Club Cruises blijven vaak langer op zo’n bestemming waardoor je meer tijd aan land kan doorbrengen.

Bij Hapag Lloyd Cruises gooien ze het over een avontuurlijke boeg: van de vier luxe schepen zijn er twee echte expeditieschepen die speciaal uitgerust zijn om unieke gebieden zoals Antarctica te ontdekken.

EXLUSIEF IS INCLUSIEF

Bij Regent Seven Seas is de slogan niet zomaar ‘you can have it all’. Alles is er inbegrepen, van excursies tot de specialiteitenrestaurants.

Ook bij Seabourn is exclusief synoniem aan inclusief: zelfs voor de maaltijden van sterrenchef Thomas Keller hoeft niet extra te worden afgerekend. Leuk is ook dat de minibar naar wens gevuld wordt. Hoeft het nog gezegd dat fine dining een belangrijk kenmerk is van een exclusieve cruise?

LIVE THE DREAM

Wie droomt er nu niet van om de loterij te winnen en zich de trotse eigenaar van zijn eigen jacht te kunnen noemen? Closest thing is een cruise aan boord van de SeaDream Yacht Club. De schepen hebben het uiterlijk van een megajacht dat met maar maximaal 111 medepassagiers gedeeld hoeft te worden.

CRUISEN: NIET DE LASTEN, WEL DE LUSTEN

Of je nu kiest voor een exclusieve of een betaalbaardere cruise: het voordeel van cruisen is dat je gedurende één reis op heel veel verschillende plekken komt, zonder het verslepen en in- en uitpakken van je koffer. Tijdens de cruise reis je van land naar land, van stad tot strand met daarbij het gemak dat heel veel inbegrepen is.

 

One thought on “Vijf redenen waarom een luxe cruise meer waar biedt voor je geld

  1. Hoi Rita, bedankt voor je reactie. We zijn helaas nog niet op cruise geweest met Oceania, wel met Azamara Club Cruises, en zijn het volmondig met je eens, kleiner is absoluut beter!
    R&Y

Leave a Reply