Holland America Line viert 145-jarig jubileum

Holland America Line viert dit jaar haar 145-jarig jubileum en markeert daarmee haar positie in de geschiedenis als een van de meest ervaren cruisemaatschappijen ter wereld. Wat ooit in 1873 begon als de ‘Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij’ is vandaag de dag een geprezen premium cruisemaatschappij die gasten naar meer dan 400 havens op alle zeven continenten brengt.

Binnen 25 jaar na oprichting beschikte de maatschappij over een vloot van zes cargo- en passagiersschepen en vaarde tussen Nederland en Oost-Indië. Omdat het hoofdkantoor in Rotterdam was gevestigd en er ook verbindingen naar Amerika waren, werd de maatschappij al snel bekend als de Holland America Line.

“Holland America Line eert met trots de rijke en buitengewone nalatenschap van ons verleden en biedt tegelijkertijd de beste ervaring op zee door de verwachtingen van de moderne reiziger te overtreffen. Door de geschiedenis heen is ons doel altijd gelijk gebleven: dromen verwezenlijken van degenen die met ons cruisen en het ontdekken van nieuwe plekken, culturen en mensen onderweg. We kijken uit naar de volgende 145 jaar.” – Orlando Ashford, President Holland America Line

In 1895 bood de rederij al voor het eerst een vakantie cruise aan maar de grootste activiteit in die tijd was het overbrengen van Europese immigranten naar de USA. Bijna 1 miljoen mensen hebben de oversteek met HAL gemaakt. Vandaag de dag heeft de rederij 14 schepen die op alle continenten varen en zijn meer dan 16 miljoen passagiers op cruise gegaan.

Op alle schepen van Holland America Line zijn hoogstaande services en faciliteiten onder de naam “Savor the Journey” geïntroduceerd. Met dit programma is een totale investering gemoeid van $300 miljoen. Aan boord vinden gasten onder meer het Culinary Arts Center i.s.m. America’s Test Kitchen; Explorations Café in samenwerking met The New York Times en de Digital Workshop met Windows. Bijzonder entertainment is iedere avond te vinden in het Lincoln Center Stage, Billboard Onboard en de B.B. King Blues Blues Club. Dineren kan men bij een verscheidenheid aan restaurants, waar voor de gasten een exclusief menu is samengesteld door de Holland America Line Culinary Council, bestaande uit enkele van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld.

NIEUW STATENDAM

In december van dit jaar voegt Holland America Line de Nieuw Statendam toe aan de vloot. Dit is het tweede Pinnacle-klasse schip in navolging op de Koningsdam die in april 2016 werd gedoopt door Koningin Máxima van Nederland. Een derde Pinnacle-klasse schip wordt in 2021 verwacht. Het nieuwe 99.500 ton wegende schip reflecteert de ontwikkeling van de rederij. Het eerste schip met de naam Statendam vaarde al in 1898 en dit wordt het zesde schip die deze naam draagt. Door de toevoeging “Nieuw” viert Holland America Line het verleden, heden en toekomst van de maatschappij.

 

Leave a Reply