Darth Vader verovert Brusselse Grote Markt

Naar aanleiding van ‘May The 4th Be With You’, beter gekend als Star Wars Day, ontving de Brusselse burgemeester vandaag enkele belangrijke gasten uit een ‘galaxy far, far away’.

Deze middag moeten enkele honderden toeristen op de Brussels Grote markt zich in een ‘galaxy far, far away’ gewaand hebben toen plots Darth Vader en een bataljon Stormtroopers op de markt verschenen.

Getooid in zijn alomgekende donkere kostuum, en vergezeld van een aantal van zijn trawanten, palmde Darth Vader samen met de Keizerlijke Stormtroopers de zonovergoten Grote Markt in.

De goedgehumeurde slechterik maakte daarna een wandeling door de straten van de historische binnenstad en genoot duidelijk van zijn populariteit.

Vervolgens trok het gezelschap richting stadhuis waar het ontvangen werd door  burgemeester Philippe Close en Karine Lalieux, schepen voor cultuur, toerisme en grote evenementen. Daar ontving Darth Vader uit handen van de burgemeester de sleutel van de stad en begroette hij het publiek vanop het balkon van het stadhuis.

Darth Vader en de Keizerlijke Stormtroopers bezochten de hoofdstad naar aanleiding van  STAR WARS Identities – The Exhibition. Tot en met 2 september kan je er de originele kostuums, rekwisieten, favoriete personages en – via een unieke identity quest – je eigen personnage uit de meest epische filmreeks ooit ontdekken. Je ontdekt er meer over in “Expo Star Wars verovert Brussel“.

Leave a Reply