Royal Caribbean keert terug naar de Perziche Golf

Na een afwezigheid van twee jaar keert Royal Caribbean volgend jaar terug naar het Midden Oosten. Dubai wordt tijdens het winterseizoen 2019-2020 de nieuwe thuishaven van Jewel of the Seas.

Op 30 november 2019 vertrekt Jewel of the Seas vanuit Rome voor een herpositioneringscruise door de Middellandse Zee en het Suezkanaal naar de Verenigde Arabische Emiraten. Vanuit Dubai vaart het schip twee verschillende weekschema’s die gecombineerd kunnen worden tot een veertiendaagse cruise voor een volledige ontdekking van de regio. Van 16 december 2019 tot 16 maart 2020 wordt de ene week naar Khasab (Oman), Muscat (Oman), het particuliere eiland Sir Bani Yas en Abu Dhabi met overnights in Dubai bij het begin en einde van de cruise gevaren.

De daaropvolgende week bezoekt het cruiseschip Bahrein, Doha (Qatar), Sir Bani Yas en Abu Dhabi. Op deze route overnacht Jewel of the Seas in Dubai op het einde van de cruise. Op beide vaarschema’s is er dan ook volop de mogelijkheid om Dubai overdag en ’s avonds te bezoeken. Op 23 maart 2020 vat het cruiseschip via het Suezkanaal de terugreis naar Rome aan.

Jewel of the Seas behoort tot de Radiance-klasse en is een zusterschip van Brilliance of the Seas die eerder al de Perzische Golf bezocht. Het eigentijdse schip kreeg in 2016 nog een volledige upgrade. Daarbij investeerde Royal Caribbean meer dan 25 miljoen euro in de herinrichting van de publieke ruimtes. Ook het aantal buiten- en balkonhutten werd opgetrokken en familiesuites met twee slaapkamers toegevoegd.

Aan boord kan je genieten van een brede waaier aan voorzieningen waaronder een openlucht bioscoop bij het zwembad, een overdekt solarium, een fitness- en wellnessinstituut en Broadwayshows. Het restaurantaanbod omvat onder meer het Italiaanse Giovanni’s Table en het Mexicaanse Sabor.

 

Leave a Reply