MSC Cruises brengt artificiële intelligentie aan boord van zijn schepen

MSC Cruises heeft alweer een primeur voor de cruise sector bekendgemaakt. Het gaat als onderdeel van MSC for Me, het digitale innovatieprogramma van de onderneming, een digitale persoonlijke assistent voor zijn gasten invoeren. Deze nieuwe, baanbrekende dienstverlening zal voor het eerst worden aangeboden aan boord van MSC Bellissima.

De digitale persoonlijke assistent is een nieuw voorbeeld van hoe MSC Cruises bij de ontwikkeling van de cruisevakantie van morgen continu innoveert om tegemoet te komen aan de behoeften van huidige en toekomstige gasten en hun cruise ervaring naar een hoger niveau te tillen.

De virtuele persoonlijke assistent voor MSC Cruises-gasten is een spraakgestuurd stuk innovatieve artificiële intelligentie (AI) die kan communiceren, leren en op een intelligente manier de behoeften van de klanten voorspellen en op basis daarvan relevante suggesties formuleren. Deze nieuwe en unieke mogelijkheid biedt de gasten informatie op maat om hun verblijf te vergemakkelijken en hun vakantie-ervaring met MSC Cruises te optimaliseren, met snelle en gemakkelijke antwoorden op vragen over het comfort van hun hut.

MSC Cruises’ digitale innovatieprogramma is bedacht in samenwerking met de bekendste experts in digitale technologie en gedragswetenschappen, waaronder Deloitte Digital en Hewlett Packard Enterprise. De recentste uitbreiding van MSC for Me is ontwikkeld door MSC Cruises’ specifieke bedrijfsinnovatieteam aangestuurd door Chief Innovation Officer Luca Pronzati en HARMAN, een specialist in spraakgestuurde technologie, die audio-oplossingen ontwikkelde voor respectabele namen als Amazon, Google en Microsoft. De nieuwe samenwerking vloeide voort uit een jarenlange partnerrelatie tussen MSC Cruises en Samsung, gebaseerd op een gemeenschappelijke visie op hoe de toekomst van de cruisesector vorm te geven, door de invoering van de vernuftigste geconnecteerde technologieën.

Anders dan digitale assistenten voor thuis – die een beroep doen op cloudgebaseerde programma’s met internetgeconnecteerde toestellen en toepassingen – zal dit digitale aanbod ontworpen zijn rond een ‘scheepsoplossing’ die speciaal is toegesneden op de behoeften van MSC Cruises’ gasten. De manier waarop deze nu aan boord informatie opzoeken zal verder verbeterd worden, wat moet uitmonden in een unieke, gepersonaliseerde ervaring.

Als blijk van de resoluut internationale ambitie van het onboard-aanbod zullen de gasten met hun nieuwe, digitale persoonlijke assistent kunnen communiceren in zeven talen: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Braziliaans Portugees en Mandarijn. De persoonlijke assistent zal in primeur geïnstalleerd worden op de MSC Bellissima en vervolgens ook geïnstalleerd worden op al de in aanbouw zijnde nieuwe schepen.  Nadien komen de reeds bestaande schepen ook nog aan de beurt.

Deze unieke dienstverlening is de nieuwste optie in MSC for Me, een digitale meerkanaalservaring die is ontworpen om gasten tijdens hun vakantie te connecteren door middel van een baanbrekende technologie. Ze omvat onder meer de MSC for Me-app, geconnecteerde televisie in de hut en de interactieve informatieschermen overal op het schip. MSC for Me werd voor het eerst aangeboden aan boord van de MSC Meraviglia, het bekroonde zusterschip van de MSC Bellissima.

 

Leave a Reply