Een zomerse zeilcruise aan boord van Star Clippers

In de cruisewereld zijn de drie zeilschepen van Star Clippers uniek en bieden ze het ultieme alternatief voor de traditionele cruise – een “tall ship mega-yacht” ervaring.

Wie op zoek is naar een unieke manier van cruisen kan tijdens de zomer van 2019 inschepen voor een zeven daagse cruise aan boord van de Royal Clipper. Deze blijft de ganse zomer in de Westelijke Middellandse Zee en meer specifiek in de buurt van Rome en de Amalfi Kust en in de regio rond Cannes, met de eilanden Corsica, Sardinië en de Franse Riviera.

De Star Flyer zal vooral Piraeus (Athene) als thuishaven hebben en 7-nachten cruises naar de mooiste Griekse Eilanden, en vooral naar verschillende authentieke eilanden waar grote schepen niet komen, aanbieden.

Nieuw zijn de ‘Mamma Mia’ cruises waarbij de eilanden waar de gelijknamige film werd gedraaid (Skiathos, Skopelos,…) bezocht worden.

Een paar langere cruises (10/11 nachten) combineren Venetië met de Adriatische Kust en de Cycladen.

Bali blijft de thuishaven van de Star Clipper. Er is een Oostelijke en een Westelijke route, telkens van een week.

In mei en oktober worden er langere cruises van 10/11 nachten tussen Singapore en Maleisië (Kota Kinabalu) gevaren. . In juni en september zijn er twee 14-daagse cruises tussen Singapore en Bali, met onderweg heel wat Indonesische droombestemmingen en de hoofdstad Jakarta.

Net als de trekvogels migreren de Royal Clipper en de Star Flyer, van de Caraïben in de winter naar de Middellandse Zee in de zomer, en vice versa.

Zo is er in oktober een 16-nachten overtocht van Lissabon naar Barbados met enkele tussenstops in Marokko en de Canarische Eilanden. In april zeilt de Star Flyer in twintig nachten van St.  Maarten via de Azoren naar Malaga. In november kan je dan weer inschepen in Las Palmas (Canarische Eilanden) en zo zeilen tot in Barbados.

Deze unieke routes aan boord van Star Clippers zijn vanaf nu te boeken bij de betere reisagent of via www.starclippers.com.

 

Leave a Reply