Celebrity Edge komt vroeger in de vaart

Goed nieuws voor wie net als ons vol spanning uitkijkt naar Celebrity Edge, het nieuwe paradepaardje van Celebrity Cruises. De bouw bij STX France in St. Nazaire schiet sneller op dan verwacht waardoor het schip drie weken vroeger in de vaart komt.

Doordat Celebrity Edge vroeger in de vaart komt kan Celebrity Cruises niet één, maar twee lanceringscruises aanbieden. Gasten kunnen deze afvaarten samenvoegen tot een 14-daagse reis door het Caraïbisch gebied.

Lanceringsreis west

Op 9 december start een zevennachtencruise vanuit Fort Lauderdale naar de westelijke Caraïben. Op deze cruise bezoekt het nieuwe vlaggenschip Key West in Florida, Costa Maya en Cozumel in Mexico en George Town in de Kaaimaneilanden.

Lanceringsreis oost

Een eerder aangekondigde weekcruise vertrekt op 16 december in Fort Lauderdale. Op deze feestcruise meert het schip af in San Juan in Puerto Rico, Tortola in de Britse Maagdeneilanden en Philipsburg op St. Maarten.

“Deze twee lanceringscruises alsook de korte introductiecruises zullen alle feestelijkheden omvatten die de gasten verwachten aan boord van dit revolutionair schip. Door deze extra afvaarten krijgen nu nog meer passagiers de mogelijkheid om deze inaugurele afvaarten mee te maken.” – Lisa Lutoff-Perlo, voorzitter en CEO van Celebrity Cruises

Bovendien plant Celebrity Cruises nog vier nieuwe Edge Preview Sailings van drie nachten. Deze korte cruises vanuit Fort Lauderdale naar Nassau in de Bahama’s vinden plaats op 21 en 24 november, 3 en 6 december.

Het opvallende Celebrity Edge breekt met de cruisetraditie en heeft een unieke, naar buiten gerichte vormgeving waar innovatieve buiten- en binnenruimten de gasten dichter bij de zee brengen.

Dat gebeurt onder meer met nieuwe types van hutten die de volledige woonruimte met een druk op een knop omtoveren tot een openluchtveranda, nieuwe types van luxueuze suites en het Magic Carpet, een platform aan stuurboordzijde dat op meerdere niveaus dienst doet als tenderstation, lounge en restaurant.

Celebrity Edge krijgt er in 2020, 2021 en 2022 nog drie zusterschepen bij. Na haar winterseizoen in de Caraïben komt het schip volgend jaar terug naar Europa voor een zomerseizoen in de Middellandse Zee.

 

Leave a Reply