MSC Cruises doopt MSC Seaside in Miami

In Miami is MSC Seaside tijdens een feestelijke ceremonie door internationale filmlegende en peettante van alle MSC Cruises schepen, Sophia Loren gedoopt. MSC Seaside, dat te boek staat als een van de meest vernieuwende cruiseschepen in de sector, is het tweede schip dat de cruiserederij dit jaar in gebruik nam. Tussen nu en 2026 zal MSC Cruises in totaal 12 nieuwe megaschepen toevoegen aan haar vloot. Een primeur in de sector.

MSCSeaside staat voor een heel innovatief concept en werd ontworpen met ruime buitendekken waardoor gasten maximaal kunnen genieten van de zon en het varen op volle zee.  Het ontwerp is geïnspireerd op de strandappartementen die Miami zo beroemd hebben gemaakt. Het cruiseschip telt 2 unieke catwalks met glazen vloer en een 40 meter lange ‘brug der zuchten’ voor een spectaculair zicht op de oceaan. De promenade aan de waterkant is de breedste die ooit op een schip werd aangelegd.

“MSC Seaside werd ontworpen als vlaggenschip voor de volgende fase van onze groei in Noord-Amerika, als hoeksteen van onze internationale strategie. Het wordt een van de drie cruiseschepen van MSC Cruises met thuishaven in Miami: MSC Seaside, MSC Meraviglia en MSC Divina, die stuk voor stuk tot onze nieuwste klasse van schepen behoren. MSC Seaside onderstreept onze ambitie om duidelijk aanwezig te zijn in Noord-Amerika, nu we ons stevig verankerd hebben in Europa als de nummer één van de cruiserederijen en elders ter wereld een leidinggevende positie hebben verworven op andere belangrijke cruisemarkten.” – Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman

Naar aanleiding van de doop van het nieuwe vlaggenschip kondigde de rederij twee nieuwe partnerships, specifiek voor MSC Seaside en de Noord-Amerikaanse markt, aan.

Het eerste partnership werd afgesloten met de Andrea Bocelli Foundation (ABF), waarbij de gasten van MSC Cruises giften kunnen doen om het waardevolle werk van ABF te ondersteunen in Haïti, dat tot de armste landen ter wereld behoort. Met het geld worden scholen opgericht die uitgroeien tot gemeenschapscentra en projecten gestart voor hulp in de gezondheidszorg en preventie, zuiver water, verlichting en landbouwontwikkeling, om zo de gemeenschappen een totaal nieuw leven te geven.

“MSC Seaside zal het jaar rond op de Caraïbische Zee varen en met dit partnership willen we ons engagement uitdrukken om iets terug te doen voor de plaatsen waar we actief zijn. Deze liefdadigheidsactie focust eigenlijk op het helpen van kinderen in Haïti. Zij zijn de toekomst en verdienen het allerbeste. Als familiebedrijf is dit een goed doel dat ons na aan het hart ligt.” – Pierfrancesco Vago

Om de start van het partnership met ABF te onderstrepen, stapte de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli tijdens de doop van het schip het podium op samen met 30 kinderen van de Voices of Haiti, een getalenteerd koor van Haïtiaanse schoolstudenten tussen 6 en 14 jaar, dat muziek introduceert in de scholen van ABF en de St. Luke Foundation voor Haïti.

“MSC Cruises heeft altijd al menslievende projecten gesteund en in het verlengde van zijn traditie staat de doop van de MSC Seaside symbool voor de start van het partnership tussen MSC Cruises en de Andrea Bocelli Foundation. We hijsen samen de zeilen en beginnen aan een spannend avontuur in het kader van solidariteit, we zullen elkaar leren kennen en aan boord onze belangrijke initiatieven steunen.” – Andrea Bocelli

Daarnaast gaat MSC Cruises ook een partnership aan met Joe Bastianich, eigenaar van succesvolle restaurants in New York, auteur en gewezen tv-kok in Masterchef. Bastianich is de volgende in de rij van internationaal gerenommeerde restaurateurs en chefs die de handen in elkaar slaat met MSC Cruises en de wereldwijde vloot. Hij zal exclusief voor MSC Seaside een gerecht creëren voor het Elegant Night-menu.

Hoogstaande, internationale gastronomie is een van de hoogtepunten die MSC Cruises zijn gasten aanbiedt. MSC Seaside gaat nog een stapje verder met zes gespecialiseerde restaurants die internationale concepten aanbieden. Een van deze restaurants is een gloednieuwe restaurantervaring van Roy Yamaguchi, een pan-Aziatische chef en internationaal een culinair pionier. MSC Cruises bundelde de krachten met Yamaguchi voor een nieuw Asian-Fusion-restaurantconcept, de Asian Market Kitchen.

Klap op de vuurpijl tijdens de ceremonie was meervoudig Grammy- en Latin Grammy-winnaar Ricky Martin die een aantal van zijn populairste hits bracht. Als een van de grootste Latin-zangers van zijn generatie belichaamt Ricky Martin ook echt de internationale dimensie van MSC Cruises en de stad Miami.

Daarnaast zorgde voetballegende Dan Marino, die 17 jaar lang voor de Miami Dolphins uitkwam, voor een gastoptreden. Eerder dit jaar ondertekende MSC Cruises een partnership met de Miami Dolphins en werd het de officiële cruiserederij voor het team. Daardoor werd de relatie tussen de cruiserederij en de gemeenschap in Zuid-Florida, de plek van waaruit MSC Cruises zijn Amerikaanse activiteiten organiseert, nog sterker. Fans en gasten krijgen de kans om de Miami Dolphins te bewonderen op zee en oud-spelers te ontmoeten tijdens een themacruise op MSC Seaside in 2018.

Het orgelpunt van de avond kwam toen Sophia Loren, die voor de 12e keer peettante van een schip van MSC Cruises is, de aloude traditie om een fles champagne tegen de boeg van het schip te breken, op gang bracht.

Maar dé ster van de avond was natuurlijk MSC Seaside zelf. Het schip is ronduit uniek en zal met zijn revolutionaire ontwerp schitteren aan de skyline van Miami. Geïnspireerd op de architectuur en de levensstijl van Miami zal MSC Seaside zich helemaal thuis voelen in het warme water van Zuid-Florida.

 

 

Leave a Reply