Op ontdekkingstocht door Europa met Costa Mediterranea

Neen, we zijn niet bijgelovig maar zoveel toeval bestaat toch niet. Een paar jaar terug stonden we op het helidek van Allure of the Seas face to face met Norwegian Epic, om een paar maanden later in te schepen voor een CruiseToTravel aan boord van diezelfde Epic. Tijdens onze cruise aan boord van Azamara Quest eerder dit jaar lagen we in Palma aangemeerd naast Mein Schiff 4 om vervolgens aangenaam verrast te worden tijdens ons bezoek aan het Duitse schip. Toen we met Celebrity Silhouette een bezoek brachten aan Sint-Petersburg lagen Holland America Line’s Koningsdam en Celebrity Eclipse naast ons aangemeerd. En welke schepen hebben we dit jaar nog bezocht? Inderdaad!

Tijdens onze laatste cruise aan boord van MSC Fantasia lagen er twee schepen van het Italiaanse Costa Cruises aangemeerd in Barcelona, Costa Mediterranea en Costa Pacifica. We keken naar elkaar en dachten allebei hetzelfde… “wedden dat?”

En wat blijkt nu, Costa Mediterranea vertrekt komende zomer vanuit Zeebrugge. Ideaal om lekker dichtbij en als een van de eersten vanuit de nieuwe cruiseterminal van Zeebrugge op Europese ontdekkingstocht te gaan.

Na inscheping in Zeebrugge zet de Costa Mediterranea eerst koers naar Dover. Het is ondertussen een paar jaar geleden dat we de ‘White Cliffs’ van Dover vanop een ferry ontdekten en het lijkt ons wel leuk om dat magische moment opnieuw te beleven. Het wordt alleen nog kiezen tussen een gezellige wandeling naar Dover Castle of een tripje naar het nabijgelegen Kent.

De dag nadien ligt het schip in Le Havre. De Normandische havenstad die dit jaar haar 500ste verjaardag viert werd na de oorlog volledig heropgebouwd onder leiding van architect Auguste Perret. De na-oorlogse architectuur is zo bijzonder dat deze werd opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wie wil kan ook naar de krijtrotsen van Etretat of naar het onweerstaanbare vissersstadje Honfleur.

De derde dag is een zeedag, ideaal om lekker uit te slapen en na een heerlijk ontbijt in alle rust het schip te ontdekken.

Op dag vier wordt het vroeg opstaan om vanop het dek te genieten van de skyline van Hamburg. Tijdens ons bezoek aan het “Barcelona van het noorden” vorig jaar ontdekten we dat de stad een waar pareltje is voor liefhebbers van architectuur en shoppen.

Na een korte nacht legt Costa Mediterranea aan in Bremerhaven, de perfecte uitvalsbasis om – in de voetsporen van de Bremer stadsmuzikanten – het historische centrum van Bremen te bezoeken.

Als laatste brengt het schip een bezoek aan Amsterdam. Omdat de cruiseterminal op wandelafstand van het centrum ligt kan je hier zonder problemen de vele musea bezoeken, uren gaan shoppen of gewoon genieten van een gezellige boottocht op de Amsterdamse grachten. Voor overgewicht aan bagage moeten we ons alvast geen zorgen maken want het schip brengt ons de volgende dag veilig en wel terug naar Zeebrugge.

In Amsterdam kan je trouwens tijdens de zomer ook inschepen voor een cruise naar de Noorse fjorden. Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september vaart Costa Mediterranea naar de Lysefjord en de Geirangerfjord. Daarnaast houdt het schip ook nog halt in Bergen, Stavanger en Flåm. Wij vaarden in mei 2012 een gelijkaardige route met Brilliance of the Seas en vonden het fantastisch!

Meer info en boekingen via www.costacruises.nl of bij je favoriete reisagent.

 

Leave a Reply