Oasis of the Seas komt naar Europa en Brilliance of the Seas vaart vanuit Amsterdam

Royal Caribbean heeft haar vaarschema’s voor het zomerseizoen 2019 en de winter 2019-2020 gepubliceerd.

Blikvanger is daarin de terugkeer van Oasis of the Seas naar Europa. Vanuit Barcelona verzorgt het schip tijdens de zomer 2019 weekcruises naar Palma de Mallorca, Marseille, Firenze, Rome en Napels. Het is sinds 2014 geleden dat het schip nog in Europese wateren heeft gevaren. Oasis of the Seas is 362 meter lang en biedt net als haar zusterschepen plaats aan 5.400 gasten in een dubbele bezetting. Brilliance of the Seas zal tijdens de zomer vanuit Amsterdam cruises van twaalf nachten verzorgen naar de Baltische staten en de Britse eilanden.

Oasis of the Seas

De rederij voegt in Europa tijdens de zomer 2019 ook vier nieuwe bestemmingen aan haar aanbod toe. Dat zijn Visby in Zweden, Zadar in Kroatië, Portofino aan de Italiaanse riviera en Porto in Portugal.

De vier schepen van de Oasis-klasse varen tijdens het winterseizoen 2019-2020 vanuit Florida naar de Caraïben.

Oasis of the Seas wordt van boeg tot steven vernieuwd. Royal Caribbean wil het eerste schip van deze scheepsklasse op die manier in lijn brengen met Symphony of the Seas. Na de renovatie krijgt Oasis net als Symphony of the Seas de nieuwe Terminal A van Royal Caribbean in Miami als thuishaven.

Allure of the Seas vaart vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale). Harmony of the Seas zal vanuit Port Canaveral (Orlando) naar het Caraïbisch gebied varen.

Central Park één van de 7 zones aan boord van Harmony of the Seas

Ook het aanbod korte cruises naar de Bahama’s en de Caraïben breidt uit met Navigator of the Seas vanuit PortMiami en Mariner of the Seas vanuit Port Canaveral.

De Royal Promenade aan boord van Navigator of the Seas

Freedom of the Seas blijft de vaste waarde in Puerto Rico en verzorgt vanuit Puerto Rico twee vaarschema’s naar de Zuidelijke Caraïben en de ABC-eilanden.

Voor het eerst zullen ook twee schepen van de Quantum-klasse vanuit Noord-Amerika varen. Anthem of the Seas blijft vanuit Cape Liberty Cruise Port nabij New York cruises verzorgen naar Canada, New England, de Bahama’s en de Caraïben. Haar zusterschip Ovation of the Seas vaart na de winter 2018-2019 vanuit Australië naar Alaska. Vanuit Seattle biedt het schip weekcruises aan naar onder meer Juneau, Vancouver en Tracy Arm Fjords.

Anthem of the Seas met de North Star

Overzicht van Royal Caribbean’s vaarschema voor zomerseizoen 2019 en winter 2019-2020:

De Caraïbische afvaarten 2019-2020 zijn vanaf 13 november te reserveren. Op 11 december opent Royal Caribbean de reservaties voor het zomerseizoen 2019 in Europa en Alaska.

 

Leave a Reply