Celebrity Cruises geeft vloot upgrade met “The Celebrity Revolution”

Celebrity Cruises investeert 400 miljoen USD (circa 350 miljoen EUR) in de upgrading van haar vloot om de schepen in lijn te brengen met de Celebrity Edge die vanaf december 2018 de vloot vervoegt.

Onder de titel ‘The Celebrity Revolution’ gaan vanaf begin 2019 de negen schepen van de Millennium- en Solstice-klasse om beurten naar de werf. Daarbij worden de kajuiten en suites heringericht met moderne kleuren en meer opbergruimte, nieuwe matrassen, beddengoed en badkamer.

Suitegasten zullen in de toekomst op alle schepen kunnen genieten van een Retreat Sun Deck. De Michael’s Lounge, de suitelounge met concierge, wordt vernieuwd en omgedoopt tot The Retreat Lounge. De gasten kunnen er terecht voor gratis dranken, gourmet hapjes en live entertainment.

Op de schepen van de Millennium-klasse (Celebrity Millennium, Celebrity Constellation, Celebrity Infinity en Celebrity Summit) worden tevens het hoofdrestaurant en het buffetrestaurant vernieuwd. Oceanview Café verandert in een internationale marktplaats met gerechten geïnspireerd op de diverse wereldkeukens. Ook een herinrichting van de winkels en een uitbreiding van het wellnessinstituut staan op het programma.

Ten slotte sleutelt Celebrity Cruises aan het energieverbruik van de schepen en worden een reeks nieuwe hutten of suites toegevoegd. Ook de voorzieningen voor de bemanningsleden worden aangepakt.

Celebrity Cruises inspireert zich voor de modernisering van haar vloot op de nieuwe Edge-klasse. Celebrity Edge, het eerste vaartuig van de nieuwe scheepsklasse, komt in december 2018 in Miami in de vaart. Het schip heeft een unieke, naar buiten gerichte vormgeving waar innovatieve buiten- en binnenruimten de gast dichter bij de zee brengen.

Meer informatie omtrent Celebrity Edge vind je in “Celebrity Edge, modern luxury travel reimagined“.

Blikvangers van het vaartuig worden onder meer de nieuwe, grotere, hutten met geïntegreerde veranda, nieuwe categorieën van suites, een eigen buitendek voor de suitegasten en The Magic Carpet, een beweegbaar platform dat over het stuurboord van het schip hangt en dienst doet als tenderstation, bar en restaurant.

 

 

Leave a Reply