Holland America Line vergroot cruiseaanbod op het Panamakanaal

Een van de reizen die nog op onze CruiseToTravel-bucketlist staan is een cruise van New York naar San Francisco via het wereldberoemde Panamakanaal. Dankzij het 81 km lange kanaal, dat de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan verbindt, moeten schepen niet langsheen Kaap Hoorn (het Zuidelijkste punt van Zuid Amerika) varen.

Voor deze indrukwekkende passage via de wateren en sluizen van het Panamakanaal hebben we alvast ons oog laten vallen op Holland America Line. Met maar liefst acht van haar schepen biedt de van oorsprong Nederlandse cruise maatschappij de komende maanden 19 cruises via het Panamakanaal aan. 

Tot en met mei 2018 maken het ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Maasdam, ms Nieuw Amsterdam, ms Oosterdam, ms Westerdam en ms Zaandam vanuit vijf steden 19 maal een volledige doorsteek tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Voor deze cruises kunnen gasten aan boord gaan in Boston, Fort Lauderdale, San Diego, San Francisco en Vancouver. Tijdens de reis wordt tevens halt gehouden in Mexico, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua en het Caribisch gebied.

De Zuiderdam maakt tussen november 2017 en april 2018 zestien gedeeltelijke passages tijdens 10- en 11-daagse Zuid-Caribische route. Het schip vaart dan over het Gatún meer bij het kanaal en bezoekt daarnaast Aruba, Bonaire, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Grand Cayman, Panama en privé-eiland Half Moon Cay.

Vooral de reis aan boord van het recent opgeknapte ms Westerdam spreekt tot onze verbeelding. Tijdens de 12-daagse renovatie werden zowel de publieke ruimtes als de kajuiten opgefrist en werd het Crow’s Nest omgetoverd tot Explorations Central, of EXC zoals Holland America het zelf noemt.

EXC biedt passagiers de mogelijkheid om op interactieve wijze de ideale excursie samen te stellen. Zo kan je er alle mogelijke informatie en reisadviezen opzoeken via grote touchscreens, de klassieke bibliotheek of door gewoon raad te vragen aan de aanwezige reisgidsen.

Een tweede belangrijke innovatie aan boord van ms Westerdam is het Rijksmuseum at Sea. In samenwerking  met het Rijksmuseum in Amsterdam krijg je een interactief inzicht in de Nederlandse geschiedenis.

Wil je meer weten over de andere vernieuwingen aan boord van ms Westerdam klik dan even door naar Holland America introduceert Explorations Central en Rijksmuseum at Sea.

Leave a Reply