MSC Cruises viert tewaterlating van MSC Seaview

Op de Monfalcone-scheepswerf in Italië, werd vandaag de tewaterlating van MSC Seaview gevierd.

MSC Seaview is het tweede cruiseschip uit de Seaside-generatie van MSC Cruises. Het schip is gebaseerd op een zeer innovatief prototype, ontworpen om gasten dichter dan ooit in contact te brengen met het water voor een ultieme zon- en zee-ervaring.

De tewaterlating is een belangrijk moment in de bouw van een cruiseschip, omdat het voor het eerst met water in aanraking komt. Het schip verlaat het droogdok en verhuist naar een natdok voor de eindfase van de bouw. De buitenkant van het schip is voltooid, nu kan werk gemaakt worden van het interieur, de lichtarmaturen en het meubilair.

“De tewaterlating van de MSC Seaview is andermaal een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van onze vloot. Dit schip maakt deel uit van ons 10-jarig investeringsplan waarvan 6 nieuwe schepen opgeleverd worden tegen 2020. Bij MSC Cruises zijn we toonaangevend als het gaat over het ontwerp van onze schepen.”

“Elke nieuwe scheepsklasse die we in gebruik nemen houdt rekening met de noden van vakantiegangers van verschillende leeftijden, de herkomst van de reizigers en hun vakantiewensen. Voor de MSC Seaview hebben we ons laten inspireren door onze passie voor de zee en richten we ons tot gasten die op zoek zijn naar de traditionele aspecten van een vakantie – zon en zee –, maar dan op een hoger niveau dankzij een unieke interactieve en meeslepende ervaring zowel op als naast het water.”
– Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises

MSC Seaview zal zijn eerste zomerseizoen in 2018 op de Middellandse Zee doorbrengen en vakantiegangers de kans bieden om, zonder dat ze hun koffers moeten uitpakken, Genua, Napels, Messina, Valetta, Barcelona en Marseille te ontdekken. Na zijn eerste seizoen zal het schip de zon volgen naar Brazilië en tijdens het winterseizoen 2018-2019 op het zuidelijke halfrond varen langs Santos, Ilha Grande, Buzios, Porto Belo en Camboriu.

“We zijn vandaag al marktleider op de Middellandse Zee en in Europa. Met de MSC Seaview zetten we in een regio waar we een sterke band mee hebben en die we beschouwen als een van de hoekstenen van onze activiteit, een van de meest innovatieve cruiseschepen in. Dit schip zal ons helpen onze grenzen verder te verleggen.”
– Pierfrancesco Vago

Met een lengte van 323 meter en een gewicht van 154.000 BRT kan het schip 5.179 gasten verwelkomen. MSC Seaview is het tweede van twee identieke schepen van de Seaside-klasse. Zusterschip MSC Seaside zal later in december 2017 voor het eerst uitvaren.

 

 

Leave a Reply