3D-fun aan de kust

Tijdens de zomer valt er altijd wel iets leuks en bijzonders te beleven aan de kust. Zo trokken we gisteren richting Oostende voor een bezoekje aan Yale 3D World Magic & Fun. Voor deze vijfde editie nam het jaarlijkse doe-evenement zijn intrek in Kursaal Oostende op de zeedijk.

Klassiek onderdeel van de interactieve expositie zijn de talrijke geschilderde 3D-decors die als achtergrond dienen voor de meest leuke kaartjes die je maar kan bedenken. Zo kan je poseren met bekende figuren als de Hulk, Harry Potter, Johnny Depp alias Captain Jack Sparrow en The Minions.

Even bijkleuren voor de foto

Beginnen doen we ons bezoek in de Belgisch getinte zone van de doe-expo. Hier kan je surfen op een Brusselse wafel, een leeggelopen bol van het Atomium terug oppompen, fuiven met Dimitri Vegas en Like Mike of een frietje eten met Koningin Mathilde.

Binnenkort te zien in de nieuwe F.C. De Kampioenen film

Na de nodige gekheid op een postkaart – de familie zal blij zijn met onze kerstkaartjes dit jaar – trekken we naar de volgende themazone. Hier staat het dierenrijk centraal. We dirigeren een orkest van zingende apen, nemen een selfie met een olifant en worden bijna verslonden door een dinosaurus.

Wil mevrouw nog iets drinken?
Oops…

Naast de klassieke 3D-decors kan je jezelf onderdompelen in een virtuele wereld. We gaan een afgesloten ruimte binnen en betreden de wondere wereld van de zoo waar we knuffelen en spelen met de giraffen, panda’s en pinguins tot we bijna ondersteboven gelopen worden door een grijze olifant. Gelukkig komen we er zonder kleerscheuren vanaf.

Omdat we toch wel honger beginnen te krijgen nemen we plaats aan een tafeltje in het virtuele restaurant. De virtuele animaties op en rond ons bord zijn echter zo leuk dat we helemaal vergeten om een hapje te eten. Gelukkig is er nog de echte bar!

3D-fun voor de kleine en niet zo kleine kids

Meer informatie over Yale 3D World Magic & Fun vind je op www.3dworldbelgium.be.

 

 

Leave a Reply