Everybody cut loose met Footloose in Oostende

Vanaf deze week schop je in Oostende je zondagse schoenen uit en ga je helemaal uit de bol tijdens Footloose, the musical. Het verhaal van Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film die in 1984 de wereld veroverde en van hoofdrolspeler Kevin Bacon een absolute wereldster maakte. 

Het verhaal begint wanneer Ren McCormack, een tiener uit Chicago, noodgedwongen en flink tegen zijn zin samen met zijn moeder naar het kleine dorpje Bomont moet verhuizen. Daar raakt hij bevriend met Willard, gespeeld door Gareth Gates. Willard vertelt Ren dat dansen en moderne muziek door de lokale dominee als zondig beschouwd worden en bijgevolg verboden zijn. Voor stadsjongen Ren, wiens hele leven rond dansen en muziek draait, betekent dit de hel. Tot overmaat van ramp wordt Ren ook nog eens verliefd op Ariel, de rebellerende dochter van de dominee. Het duurt dan ook niet lang vooraleer de jonge Ren de regels breekt en openlijk de strijd aangaat met de conservatieve dominee…

“Footloose, the musical” belooft een indrukwekkend spektakel te worden met maar liefst 16 acteurs die tegelijkertijd ook nog eens zingen, dansen en live muziekinstrumenten bespelen. 

Terwijl het orkest zich meestal achter de coulissen of in de befaamde orkestbak bevindt, zullen de saxofoons, gitaren, klarinetten, dwarsfluiten, mondharmonica’s en piano’s in Oostende live op het podium te zien zijn.

De live-muziek bevat verschillende wereldhits zoals Holding Out for a Hero, Almost Paradise, Let’s Hear it for the Boy en natuurlijk het onvergetelijke Footloose.

“Footloose, the Musical” wordt gebracht in de originele Engelstalige versie met Nederlandse en Franse vertalingen via projecties en televisieschermen.

Footloose speelt vanaf 26 juli tot en met 6 augustus 2017 in Kursaal Oostende.

Meer info vind je op www.footloosebelgie.be

 

 

Leave a Reply