Boekingen voor Holland America Line’s Nieuw Statendam’s maidenvoyage en inaugurele seizoen beschikbaar

Reizigers kunnen vanaf nu boeken voor de maidenvoyage en inaugurele Caribische cruises van ms Nieuw Statendam, het tweede Pinnacle-class schip binnen de vloot van Holland America Line.

Op 1 december 2018 zal Nieuw Statendam de Fincantieri Marghera scheepswerf verlaten en vertrekken naar Civitavecchia (Rome) waar het op 5 december begint aan haar 15-daagse trans-Atlantische maidenvoyage naar Fort Lauderdale.

“Elke mijlpaal die wij bereiken met het ms Nieuw Statendam brengt ons dichterbij de oplevering. De opening van boekingen voor het inaugurele seizoen is een spannende stap waarbij we gasten officieel de gelegenheid bieden hun vakantie te plannen op dit prachtige nieuwe schip.” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “De oversteek is een geweldige kans voor gasten om het schip echt tot in detail te leren kennen en het Caribische seizoen is een perfecte mix van havens die de schoonheid, diversiteit en de ontspannen sfeer van de regio benadrukt.”

Vervolgens zal Nieuw Statendam tijdens haar inaugurele seizoen de parelwitte stranden van het Caribische gebied ontdekken vanuit Fort Lauderdale. Alle Caribische routes omvatten stops op Half Moon Cay, het bekroonde privé eiland van Holland America Line in de Bahama’s dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen, spannende excursiemogelijkheden, exclusieve strand cabana’s en kindvriendelijke activiteiten.

De eerste Caribische cruise van Nieuw Statendam vertrekt op 19 december 2018 voor een 5-daagse reis die stopt op Half Moon Cay en Key West. Daarna begint het schip aan een serie van 8-daagse cruises, inclusief een cruise tijdens de feestdagen naar Amber Cove (Dominicaanse Republiek), San Juan (Puerto Rico), St. Thomas(Virgin Islands) en Half Moon Cay.

Op 30 december 2018 vertrekt een Nieuwjaarscruise naar Half Moon Cay, Ocho Rios (Jamaica), George Town (Grand Cayman) en Cozumel (Mexico).

De tarieven voor de eerste 4- of 5-daagse cruises beginnen bij €499 per persoon. Voor een 8-daagse Caribische cruise bedraagt de vanaf prijs €799. De maidenvoyage begint bij €1.999 per persoon, dubbele bezetting. Belastingen, toeslagen en havenkosten zijn inbegrepen.

Over het ms Nieuw Statendam

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line is het zesde schip dat de naam Statendam zal dragen. Het eerste Statendam werd in 1898 te water gelaten en diende de vloot tot in 1911. Het tweede Statendam werd in de jaren 1910 gebouwd maar werd al voor het in de vaart kwam verkocht aan de White Star Line. Het derde Statendam schip diende de vloot van 1929 tot 1940, het jaar waarin het door een brand verwoest werd. Het vierde schip dat de naam Statendam droeg werd in 1957 door de toen 18-jarige  Prinses Beatrix gedoopt. In 1958 voltooide het een 110-daagse wereldcruise, de eerste cruise rond de wereld voor Holland America Line. Statendam bleef tot 1982 in de vloot. In 1993 werd het vijfde Holland America schip met de naam Statendam gedoopt. Het werd in 2015 getransfereerd naar P&O Cruises Australia, waar het tot op vandaag vaart onder de naam Pacific Eden.

Het design van het nieuwe Statendam is vergelijkbaar met het ms Koningsdam, het eerste Pinnacle-class schip dat in april 2016 in dienst werd genomen. De eigen stijl is gecreëerd door de vooraanstaande interieurontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten.

Het restaurant aan boord van ms Koningsdamn, een ontwerp van Adam D. Tihany

Het 99.500-ton wegende ms Nieuw Statendam zal plaats bieden aan 2.666 gasten.

 

Boekingen kunnen gemaakt worden op www.HollandAmerica.com.

 

 

Leave a Reply