Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. versterkt positie in Alaska

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. kondigt een aantal strategische initiatieven aan waarmee het zijn positie in de snelgroeiende, populaire markt voor Alaska-cruises verder zal versterken

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., de cruisemaatschappij die de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises exploiteert, ging onlangs een 30-jarige preferentiële aanlegovereenkomst aan met Ward Cove Dock Group, LLC. De overeenkomst betreft de bouw van een nieuwe pier in Ward Cove, Ketchikan, Alaska. Deze pier zal ruimte bieden voor twee schepen uit de Breakaway Plus-klasse van Norwegian Cruise Line en wordt naar verwachting voltooid voor het zomerseizoen van 2020. Daarnaast won het bedrijf onlangs een competitieve aanbesteding voor het laatste perceel aan de waterkant van Juneau, Alaska, en is het in gesprek om een plan te ontwikkelen waar zowel de stad alsook de verschillende stakeholders en het bedrijf baat bij zullen hebben. Deze investeringen volgen op de aankondiging die het bedrijf eerder dit jaar deed over een samenwerking met Huna Totem Corporation, een onderneming die in handen is van inheemse bewoners van Alaska, voor het bouwen van een tweede cruisepier in Icy Strait Point, een cruisebestemming van wereldklasse in Hoonah, Alaska.

“Het natuurschoon van Alaska maakt dit een van de populairste bestemmingen voor toerisme en onze investeringen in deze regio maken het voor ons mogelijk onze gasten de allerbeste ervaring te bieden wanneer zij de wonderen van de Last Frontier verkennen”, vertelt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Deze strategische initiatieven vormen de meest recente stappen binnen onze voortdurende inspanningen om de economische ontwikkeling van deze regio te bevorderen en een positieve economische en milieuverantwoorde invloed uit te oefenen op de toeristische sector in Alaska.”

De uitbreiding van Icy Strait Point biedt cruisepassagiers meer toegang tot de onlangs vernieuwde winkel-, restaurant- en excursievoorzieningen, waaronder ‘s werelds langste ZipRider-zipline, de mogelijkheid om bruine beren en walvissen te spotten en visexcursies. Door de samenwerking verkrijgen de drie merken van Norwegian Cruise Line Holdings preferentiële aanlegrechten in deze populaire havenbestemming.

De nieuwe Wilderness Landing biedt individuele ervaringen voor bezoekers die willen kennismaken met het land, de wilde dieren en de inheemse bevolking van Alaska. In het kader van deze uitbreiding bouwt Huna Totem Corporation twee gondelbanen in het bovenste gedeelte van Hoonah Mountain, in de buurt van de ZipRider-attractie, zodat bezoekers in 2020 nóg meer kunnen beleven. Voor een betere ervaring en om de natuurlijke omgeving te behouden, zal de Wilderness Landing een voertuigvrije zone worden. In plaats van naar schatting 72 bussen nodig te hebben om gasten door het gebied te vervoeren, laten reizigers zich tussen de boomtoppen vervoeren met de Transporter, een hogesnelheidskabelbaan die meer dan 5.600 bezoekers per uur kan vervoeren in cabines voor acht personen.

Een aantal maanden later, medio zomer, wordt er een tweede gondelbaan geopend waarmee gasten de 487 meter hoge Hoonah Mountain kunnen bestijgen naar het bosachtige gebied rond het startpunt van de ZipRider. Het ritje van zes minuten maakt het mogelijk nog meer gebieden om te verkennen en biedt spectaculair uitzicht over ijsvelden, de Fairweather Range en Glacier Bay National Park & Preserve. De kliffen en steenformaties van dit berggebied nodigen uit tot grootse Alaska-avonturen. Huna Totem Corporation ontwikkelt het natuurgebied verder met onder andere een uitgebreid netwerk van wandelpaden, een ruim 100 meter lange hangbrug over een kloof met rotswanden die 275 de diepte in duiken, een centrum als vertrekpunt voor excursies om beren te zoeken, avontuurlijke ritten met een quad en sightseeing-vluchten per helikopter. Dit alles, en meer, is beschikbaar tijdens het seizoen van 2021.

Naast de ontwikkelingsinitiatieven in Alaska kreeg het bedrijf een felbegeerd concessiecontract toegekend waarmee Norwegian Cruise Line tot 2029 toestemming heeft om cruises binnen het Glacier Bay National Park & Preserve te organiseren. De contracten werden toegekend op basis van een competitieve aanbesteding waarbij diverse factoren en inspanningen op het gebied van milieu werden bekeken. Het contract ging in op 1 oktober en stelt het bedrijf in staat om gasten de allerbeste vaarroutes in Alaska te bieden. Mede doordat het spectaculaire landschap en de wilde dieren van Glacier Bay een absolute must zijn voor elke Alaska-cruise. Dit nationale park beslaat 1,3 miljoen hectare aan ruig berglandschap, dynamische gletsjers, gematigd regenwoud, wilde kusten en diepe, beschutte fjorden. Het is een van de highlights van Alaska’s Inside Passage en maakt deel uit van een 10 miljoen hectare groot werelderfgoed – een van de grootste internationaal beschermde gebieden ter wereld. Behalve dat gasten genieten van dit spectaculaire uitzicht, krijgen ze ook verhalen te horen van de Cultural Heritage Guides die meevaren op alle cruises door Glacier Bay. Dit is onderdeel van de samenwerking tussen het bedrijf en Alaska Native Voices.

Eerdere investeringen in de regio omvatten een baanbrekende overeenkomst voor 15 jaar met de haven van Seattle om gezamenlijk 30 miljoen USD te investeren in het vernieuwen van de faciliteiten bij pier 66 en daarmee de algehele beleving voor gasten te verbeteren. Deze investering ging vooraf aan het debuut van de Norwegian Bliss in 2018, een schip dat specifiek is ontworpen met voorzieningen voor ultieme Alaska cruise-ervaringen. In dit kader werd de check-in-ruimte voor gasten met 300% vergroot naar bijna 14.000 vierkante meter, kwam er een nieuwe VIP-lounge met een uitzicht over Elliott Bay, en werden er ook twee nieuwe verhoogde loopbruggen aangelegd zodat passagiers gemakkelijk en comfortabel aan boord kunnen gaan. Norwegian Cruise Line was in 2000 de eerste cruisemaatschappij die cruises naar Alaska aanbood vanuit Seattle.

Terwijl gasten volop de schoonheid van Alaska ervaren, gaat het bedrijf door met de inspanningen om de milieu-impact van het varen over deze ongerepte wateren te minimaliseren. Dit krijgt vorm in het milieuprogramma Sail & Sustain waarmee het bedrijf zich inzet om afval en de uitstoot van CO2 te verminderen, duurzame inkoop te bevorderen en te investeren in opkomende technologie zoals hybride schoonmaaksystemen voor uitlaatgassen. In 2017 ging het bedrijf een partnerschap aan met het Alaska Raptor Center (ARC), een vogelziekenhuis en -revalidatiecentrum in Sitka, Alaska. De bedoeling van de samenwerking is om het energiegebruik en de afvalproductie van het centrum te verminderen door te investeren in energiezuinige apparatuur en de uitbreiding van het recyclingprogramma. In 2018 bleef het bedrijf zich inspannen om het centrum te helpen bezoekers te inspireren om het milieu te beschermen en financierde het een informatief natuurwandelpad terrein van het ARC. Dit had tot doel mensen door middel van educatieve recreatie in verbinding te brengen met de natuurlijke omgeving en hun ervaringen te verrijken met meer kennis over de ecologie van Zuidoost-Alaska.

Leave a Reply