9 redenen waarom MSC World Europa het ultieme schip is dat dit jaar wordt gelanceerd

MSC World Europa verlegt de grenzen van wat mogelijk is op zee met talrijke nieuwe spectaculaire faciliteiten om te ontdekken. Aangedreven door schonere LNG-brandstof en geïntegreerde groene technologie wordt MSC World Europa bovendien één van MSC Cruises’ meest duurzame schepen ooit.

msc cruises msc world europa

Er zijn nog slechts zes maanden te gaan voordat MSC Cruises haar meest innoverende en technologisch vooruitstrevende schip ooit lanceert. Het nieuwe vlaggenschip, de MSC World Europa, is het eerste van het baanbrekende World Class-prototype. Het schip biedt met 22 dekken, een breedte van 47 meter, 2.626 kajuiten en meer dan 40.000 m² aan openbare ruimte een onvergetelijke vakantiebeleving. Deze ultramoderne stedelijke metropool op zee is de toekomst van het cruisen en zal een wereld van ervaringen bieden die de grenzen verleggen van wat mogelijk is op zee – en zo een nieuwe standaard zetten voor de cruise-industrie.

Met zoveel gloednieuwe functies en een hele wereld aan nieuwe ervaringen zijn dit alvast 9 redenen waarom de MSC World Europa het ultieme schip is dat in 2022 wordt gelanceerd.

1. De Promenade – het kloppend hart van het schip

msc cruises msc world europa

De 104 meter lange, 7 dekken hoge openlucht World Promenade is een van de meest indrukwekkende ruimtes op dit ongelooflijke schip. Het achterdek van het schip biedt een adembenemend uitzicht op zee. Hier kun je dag en nacht terecht voor entertainment en al fresco dineren. Als spreekwoordelijke kers op de taart krijgt de promenade een opvallend architectonisch meesterwerk van maar liefst 11 dekken hoog: Venom Drop @ The Spiral. Wie het aandurft kan erop springen en de langste droge glijbaan op zee nemen. Met een afdaling van 74 meter is het meteen de leukste (en snelste) manier om van de top van het schip naar de promenade te gaan.

Verbonden met de overdekte promenade is de World Galleria. Met een oppervlakte van 303 m² en overdekt met een indrukwekkend plafond met LED en kinetische koepel is dit de perfecte plek om te flaneren en te genieten van de verschillende bars, restaurants, winkels en boetieks.

2. Proef wereldsmaken in uitstekende restaurants, bars en lounges

msc world europe msc cruises

Met een ongelooflijke keuze uit 33 restaurants, bars en lounges, elk met een eigen stijl en sfeer, neemt MSC World Europa haar gasten mee op een gastronomische reis rond de wereld. Wereldwijd geïnspireerde menu’s en culinaire gerechten van topklasse, gecombineerd met een overvloedige variëteit aan kwaliteitsingrediënten, bereid met passie en authenticiteit, bieden uitzonderlijke eet- en drinkervaringen.

Het schip zal een spectaculair aanbod van 13 restaurants bieden, waaronder 6 specialiteitenrestaurants met twee gloednieuwe concepten voor MSC Cruises:

  • Chef’s Garden Kitchen is de eerste hydrocultuurtuin op zee waar de ingrediënten letterlijk in het middelpunt staan met microkruiden, salades en garnituren die aan boord worden gekweekt en geoogst.
  • La Pescaderia, dit kenmerkende mediterrane visrestaurant serveert de meest verse vis. Verfijning gecombineerd met casual en dineren in familiekring, een must voor alle gasten!

Aan boord zal je ook kunnen genieten van een aantal bekende favorieten zoals Butcher’s Cut, een steakhouse in Amerikaanse stijl, of het op Latijns-Amerikaanse streetfood geïnspireerde Hola! Tacos & Cantina, Kaito Teppanyaki en de Sushi Bar.

Onder de 20 bars en lounges aan boord zijn 7 gloednieuwe bar- en caféconcepten, waaronder de eerste microbrouwerij aan boord van een MSC ship, een nieuwe ginbar, een nieuwe coole en edgy cocktailbar die de kunst van de mixologie eert en nog veel meer!

3. Indrukwekkend entertainment voor alle leeftijden

Aan boord van MSC World Europa ervaar je een heel nieuw niveau van entertainment. Je kan er genieten van grootschalige theaterproducties, meeslepende voorstellingen, interactief familie-entertainment in de Luna Park Arena en authentiek Boheems straattheater rondom het schip. Daarnaast kan je je laten gaan in de roller-disco of je innerlijke kind de vrije loop laten in de botsauto’s. 

  • Panorama Lounge aan de achterzijde van het schip zal meeslepend en flamboyant entertainment bieden.
  • In het stijlvolle World Theatre, met 1.153 zitplaatsen, worden elke avond originele producties opgevoerd.
  • De veelzijdige Luna Park Arena is een nieuwe multifunctionele entertainmentgelegenheid waar films, spelshows, kinderactiviteiten en verschillende themafeesten georganiseerd worden.

4. MSC Cruises’ grootste en meest geavanceerde familie-aanbod

msc world europa msc cruises

Met meer dan 766 m² binnenruimte, 7 ruimtes voor verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar, ontwikkeld in samenwerking met LEGO en Chicco, wordt de kinderruimte aan boord van MSC World Europa de grootste van de vloot.

Het entertainment voor kinderen en tieners zal nog gevarieerder zijn met originele spel- en talentenshowformats die worden ontwikkeld voor The Studio, Luna Park Arena en het World Theatre. 

Dankzij de verlengde openingsuren van de Kids Club en Teens Club kunnen jongeren onder begeleiding van jeugdpersoneel ook genieten van andere attracties zoals botsauto’s, de droge glijbaan en een virtuele spelkamer.

5. Kom tot rust met de ultieme ontspanning en wellness

msc cruises msc world europa

Met 7 zwembaden en 13 bubbelbaden in verschillende delen van het schip is er voor elke vakantieganger wel één die bij hem past, of het nu gaat om te ontspannen en tot rust te komen of te genieten van spanning en avontuur.

Hoogtepunten:

  • Gloednieuw Zen Pool-gebied aan de achterzijde van het schip. Dit ultrachique gebied is alleen voor volwassenen en biedt twee zwembaden, een solarium en een schaduwrijke lounge. Het spectaculaire zeezicht krijg je er vanop dek 18 zomaar bovenop.
  • De MSC Yacht Club met zijn uitgebreide twee zonnedekken, privézwembad en bubbelbad.
  • Het Aquapark op dek 20, het grootste in de vloot van MSC Cruises, heeft een kinderzwembad en glijbanen voor het hele gezin.
  • La Plage – het hoofdzwembad is de place to be voor diegenen die op zoek zijn naar plezier en vermaak met een ongelooflijk 474 m² groot zwembaddek compleet met verschillende niveaus om te zonnebaden.
  • De Botanic Garden Pool met schuifdak, tropische bar en een loungeruimte.

6. Een MSC Yacht Club van een hoger niveau om te cruisen op topniveau

MSC World Europa beschikt over een uitgebreide en luxueuze MSC Yacht Club die een ongeëvenaard niveau van comfort biedt. Meer openbare ruimte, uitgebreide buitenruimtes, nieuwe stijlvolle suites, allemaal verpakt in het futuristische ontwerp van het schip.

De verbeterde openbare ruimtes omvatten een volledig nieuw ontworpen zonnedek, voor het eerst verdeeld over twee dekken, en twee gloednieuwe ruimtelijke Owner Suites die deel uitmaken van het exclusieve ‘schip in het schip’-concept met exclusieve key-cardtoegang.

7. Innovatief nieuw accommodatieontwerp

msc cruises world europa

De MSC World Europa is net zo verschillend van binnen als van buiten, met gloednieuwe kajuitontwerpen en het grootste aantal balkonkajuiten op eender welk schip in de vloot. Van luxueuze suites met privéfaciliteiten in de MSC Yacht Club tot gloednieuwe kajuiten met uitzicht op de buitenpromenade: er is voor elke smaak een comfortabele accommodatie van hoge kwaliteit.

Het schip heeft 7 nieuwe en innovatieve kajuittypes die nog op geen enkel ander schip van MSC Cruises te zien zijn. Bovendien hebben meer suites dan ooit een eigen bubbelbad.

Een ander hoogtepunt zijn de nieuwe Infinite Ocean View-kajuiten met een panoramisch schuifraam dat bij het openen verandert in een glazen balustrade.

8. De ultieme reisroutes

msc cruises MSC World Europa

Het inaugurale seizoen van MSC World Europa begint op 20 december met een speciale 4 nachten durende reis van Doha in Qatar naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

MSC World Europa zal vervolgens cruises van 7 nachten aanbieden van Dubai naar Abu Dhabi en naar Sir Bani Yas Island waar gasten de kans krijgen om een reeks exotische wilde dieren te ontdekken of te baden in de warme zon op de onberispelijke stranden. Deze zijn exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat de schepen aanmeren. Het programma in de Golf is verrijkt met haltes in de haven van Dammam in Saudi-Arabië en met een bezoek aan de Al Ahsa-oase, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het schip houdt ook halt in Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, om daarna terug te keren naar Dubai met een overnachting in de stad zodat alle wonderen die de stad te bieden heeft ruimschoots te ontdekken zijn.

De MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai en zet koers naar de Middellandse Zee. In de zomer van 2023 zal ze cruises van 7 nachten aanbieden en een bezoek brengen aan de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina. Ook Valletta (Malta), Barcelona (Spanje) en Marseille (Frankrijk) worden bezocht.

9. Een van de meest milieugeavanceerde schepen op zee

MSC World Europa wordt het eerste LNG-aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises en milieugewijs het meest geavanceerde schip tot nog toe. Het schip vaart op vloeibaar aardgas (Liquid Natural Gas – LNG), één van ’s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar zijn, en zal een sleutelrol spelen bij het koolstofvrij maken (of de overgang naar emissieloos maken) van de internationale scheepvaart. Het gebruik van LNG zorgt ervoor dat de uitstoot van plaatselijke luchtverontreinigende stoffen zoals zwaveloxiden vrijwel geëlimineerd wordt en de uitstoot van stikstofoxiden tot 85% verminderd. LNG speelt ook een belangrijke rol bij de beperking van de klimaatverandering aangezien het de CO2-uitstoot met 25% vermindert en de weg effent voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen waaronder groene waterstof. Een demonstratiebrandstofcel aan boord zal de efficiëntie van deze technologie testen als een middel om ongeveer 30% efficiënter warmte en elektriciteit te produceren dan de LNG-motoren.

Bovendien zal de MSC World Europa uitgerust zijn met selectieve katalytische reductiesystemen (Selective Catalytic Reduction – SCR), walstroomconnectiviteit, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen om te voldoen aan de zogenaamde Baltische standaard. Dit is de strengste wereldwijde standaard voor de afvoer van afvalwater naar zee. Het schip krijgt een onderwater geluidsbeheerssysteem om de potentiële impact van geluid en trillingen op zeezoogdieren te verminderen, evenals een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur en systemen om het gebruik van de motoren te optimaliseren.

Meer informatie over MSC world Europa en haar routes vind je op de website van MSC Cruises.

Lees ook: De 2024 Voyage Collection van Oceania Cruises laat je nu al dromen van een luxevakantie op zee

Leave a Reply