5 redenen waarom Norwegian Cruise Line de ideale keuze is voor een vakantie op zee

Met Norwegian Cruise Line steek je oceanen over, vaar je van eiland naar eiland en ben je helemaal vrij om te genieten zoals je zelf wilt. Zowel aan boord als aan wal wordt alles naar een geheel nieuw niveau getild en dat maakt dat een cruisevakantie net zo ontspannend is als de bestemmingen die je bezoekt.

norwegian cruise line ship bliss

Reizigers kunnen al meer dan 55 jaar de wereld verkennen aan boord van één van de unieke schepen van Norwegian Cruise Line. Sinds haar ontstaan in 1966 heeft de rederij zich keer op keer als één van de grootste vernieuwers in de cruise-industrie gemanifesteerd. En ook dit jaar, met de lancering van Norwegian Prima, zal de rederij de toon zetten voor de toekomst. In afwachting van de officiële eerste vaart van Norwegian Prima nemen we je alvast mee op een innoverende reis door de tijd.

Freestyle Cruising

Toen Norwegian Cruise Line in 2000 als eerste rederij ‘freestyle cruising‘ introduceerde betekende dit een ware revolutie in de cruise-industrie. De grenzen van het traditioneel cruisen werden verlegd. Met dit unieke concept beslis je namelijk zelf hoe je je ideale vakantie invult. Je hebt alle vrijheid en flexibiliteit om op je eigen manier van je cruisevakantie te genieten. Dankzij ‘freestyle cruising’ zijn er geen kledingvoorschriften, geen vaste dinertijden noch strakke tijdschema’s meer. Je kan zelf invulling geven aan je dagen aan boord en aan land. Of je nu veel of weinig doet, je bent helemaal vrij om te doen en laten wat je wilt. Met de invoering van ‘freestyle cruising’ bracht de rederij ook een eerste internetcafé aan boord van een NCL-schip en niet veel later, in 2002, was Norwegian ook de eerste cruisemaatschappij die draadloos internet op zee mogelijk maakte.

Vooruitstrevende faciliteiten

Aan boord van de schepen van Norwegian hoef je je geen minuut te vervelen. Zo introduceerde de rederij in 2006 haar eerste bowlingbaan aan boord. Met de lancering van Norwegina Epic in 2010 ging alles in een sneltreinvaart. Epic was het eerste cruiseschip met vijf waterglijbanen van meerdere verdiepingen.

In datzelfde jaar breidde Norwegian ook het volledige entertainment aan boord uit. Aan boord van het nieuwe schip kon je voortaan genieten van wereldacts zoals Blue Man Group, Cirque Dreams & Dinner, Legends in Concert en Howl at the Moon. In 2017 werd een nieuwe grote stap gezet. Met de ingebruikname van Norwegian Joy introduceerde de rederij de eerste racebaan op zee, een open-air laser tag arena en een virtual reality gaming complex. De faciliteiten op de NCL-schepen zijn inmiddels dan ook een waar fenomeen geworden.

Oog voor de behoeften van de gast

Bij Norwegian staat de ervaring van de gast centraal en is toegankelijkheid voor iedereen een must. Met dit in gedachten introduceerde de rederij in 2010, aan boord van Norwegian Epic, The Studios. Hiermee was NCL de eerste maatschappij die kajuiten aanbiedt die speciaal ontworpen en geprijsd zijn voor solo cruisereizigers

Om de ervaringen aan boord uit te breiden, introduceerde de rederij in 2013 de revolutionaire The Waterfront. Deze nieuwe versie van het klassieke promenadedek biedt de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te dineren. Sinds de introductie van de belevingsboulevard aan boord van Norwegian Breakaway is deze unieke beleving op elk schip van de rederij terug te vinden.

Toonaangevende bestemmingen

Vergeleken met andere cruisemaatschappijen was Norwegian Cruise Line niet alleen aan boord maar ook op zee vooruitstrevend. In 2001 voeren de eerste schepen naar Seattle als onderdeel van de cruises naar Alaska. Vanaf 2003 bood NCL als eerste het hele jaar door cruises vanuit New York aan met Norwegian Dawn. In 2004 bracht Norwegian wederom een primeur waarbij ze zelfs de enige cruiserederij werden die onder de Amerikaanse vlag overtochten maakt langs verschillende eilanden van Hawaï met het schip Pride of America. En in 2018 was Norwegian Bliss het grootste cruiseschip ooit dat het Panamakanaal is doorgevaren.

Het beste moet nog komen

Ondanks de coronapandemie blijft Norwegian zich continu ontwikkelen. Met de vijfdelige documentaire ‘EMBARK – The Series‘ gaf de rederij een kijkje achter de schermen in aanloop naar de grote cruise comeback. Speciaal voor de terugkeer naar zee werden contactloze technologieën ontworpen om de ervaringen van de gasten te verbeteren en verhoogde gezondheids- en veiligheidsprotocollen te ondersteunen. Zo neemt Norwegian Cruise Line haar gasten mee in hun reis om de grenzen van het traditioneel cruisen nog meer te doorbreken en te zorgen voor de complete ‘Freestyle Experience‘.

Maar het beste moet nog komen. Vanaf augustus 2022 vult het gloednieuwe schip Norwegian Prima de NCL-vloot aan. De eerste afvaarten vinden, lekker dichtbij, plaats vanuit Amsterdam. ‘Prima’ betekent in het Italiaans ‘eerste’. Norwegian Prima is dan ook het eerste van zes schepen in NCL’s geheel nieuwe Prima Klasse. Bovendien sluit het perfect aan op de ‘guest-first’-filosofie en Norwegians innovatieve mindset. Zo is Norwegian Prima het eerste schip met een heus transformatietheater. De drie verdiepingen tellende entertainmentruimte zal overdag en ’s avonds gebruikt worden als theater. ’s Nachts wordt het omgetoverd tot nachtclub, inclusief dansvloer. Ook de Prima Speedway, een racecircuit van drie verdiepingen, zal niet onderdoen aan de verwachtingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de glijbanen met vrije val, de infinity pools, de nieuwe restaurants,

Leave a Reply