Norwegian Pearl in première vanuit Amsterdam

Norwegian Cruise Line (NCL) vierde op 8 juni haar eerste vaarseizoen vanuit Amsterdam met het Europese debuut van Norwegian Pearl. Met de Pearl breidt NCL haar vloot in Europa uit tot zes schepen.

Begin mei begon Norwegian Pearl met 2.400 passagiers aan haar eerste zomerseizoen in Europa. Ze zal tot eind juni de Noordzee en Oostzee bevaren, waarna Rome (Civitavecchia) haar nieuwe thuishaven wordt. Van hieruit zal Norwegian Pearl dan gevarieerde routes op de Middellandse Zee varen.

Op zaterdag 8 juni werden de Kapitein van Norwegian Pearl, Paul von Knorring, en de scheepsofficieren geëerd. Volgens maritieme traditie kregen ze van lokale functionarissen een plaquette en de sleutel tot de stad Amsterdam.

Kevin Bubolz, Managing Director NCL Europe vertelde: “Als enige Noord-Amerikaanse rederij die het hele jaar door in Europa vaart, zijn we erg verheugd om gasten nieuwe en interessante routes te bieden vol geschiedenis, cultuur en diverse landschappen terwijl ze genieten van onze verschillende schepen in de regio, waaronder Norwegian Pearl, die Europa voor de eerste keer aandoet.”

Cruises vanaf Amsterdam

Norwegian Pearl begon haar vaarseizoen in Amsterdam in mei met routes naar Engeland, de Baltische Staten en Noorwegen en vaart de rest van de zomer 10-14-daagse cruises naar de Griekse eilanden, de Middellandse Zee en de Franse, Spaanse en Italiaanse Riviera’s.

Wij gingen alvast in Amsterdam aan boord voor een 14-daagse cruise naar het Verenigd Koninkrijk, de Noorse Fjorden en Ierland. Je kan onze avonturen volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Leave a Reply