Met 2 naar New York voor de prijs van 1

Heb jij ook altijd al zin gehad om je horizon te verruimen en de plas over te steken richting Amerika? Dan is nu het moment. Met Brussels Airlines vlieg je nu met 2 voor de prijs van 1 naar het land van Uncle Sam.

Nadat de Verenigde Staten het inreisverbod voor volledig gevaccineerde toeristen schrapten en nu we ons bij terugkeer niet meer moeten laten testen of in quarantaine gaan (tenminste als je in het bezit bent van een geldig coronacertificaat), liggen de luchtwegen helemaal open om naar de Verenigde Staten te vliegen.

We kunnen dus weer makkelijk een weekendje gaan shoppen op Fifth Avenue, een show op Broadway meepikken of gewoon lekker gaan kuieren in Central Park. Ook zin om je koffers te pakken? Go ahead, want dankzij de ‘2 voor de prijs van 1‘- promo van Brussels Airlines vlieg je lekker goedkoop naar de andere kant van de Atlantische Oceaan.

New York City, de stad die nooit slaapt

Wie ons een beetje kent weet dat we absoluut en helemaal verliefd zijn op the Big Apple. We zijn er al ontelbare keren geweest en kennen de stad bijna zo goed als onze broekzak. Tenminste dat denken we. Toch ontdekken we er steeds weer nieuwe en boeiende plekken. New York is dan ook een aantrekkelijke en verrassende stad die nooit slaapt en constant vernieuwt.

New York staat synoniem voor ongelimiteerd genieten van een uitgebreid cultureel aanbod met honderden theaters, talloze restaurants en tientallen musea. De lijst van must-see bezienswaardigheden en must-do activiteiten in New York is eindeloos. Natuurlijk kan je niet naar de stad der steden zonder een bezoek te brengen aan Wall Street, van de rust te genieten in Central Park, een bezoek te brengen aan het Vrijheidsbeeld of, waarom niet, Brooklyn Bridge over te wandelen om de beroemde skyline van New York te bewonderen. Wij hebben het gedaan en geloof ons, the view is amazing!

Voor wie niet zo bekend is met New York zetten we graag een paar highlights op een rijtje.

  • New York barst van de iconische gebouwen, denken we maar aan de Flatiron Building, de gebouwen van het World Trade Center en de Chrysler Building. Maar het beroemdste is ongetwijfeld het Vrijheidsbeeld. Wie de drukte van het museum wil vermijden moet een ritje maken met de Staten Island Ferry. Tijdens de 20 minuten durende gratis overtocht heb je een prachtig zicht op Lady Liberty, de haven en het zuidelijk deel van Manhattan.
  • Om te vermijden dat je nekpijn krijgt van steeds omhoog te kijken naar de gigantische gebouwen kan je New York beter vanuit de lucht bekijken. Je kan daarvoor een helikoptervlucht boeken of je kan naar een van de observatiedekken boven op de beroemde wolkenkrabbers gaan. Zo kan je New York bewonderen vanop de Empire State Building, het Rockefeller Center, het World Trade Center, The Edge in Hudson Yards en Summit in One Vanderbilt. Er zijn plannen om ook in de Chrysler Building een observatieplatform te bouwen.
  • Wil je de skyline van New York in volle glorie bewonderen dan moet je het water over. Je kan daarvoor de Hudson River oversteken richting Jersey City, of je kan via een van de bruggen over de East River naar Brooklyn. Welke richting je ook kiest je krijgt gegarandeerd een adembenemend zicht op de stad.
  • Absoluut niet te missen is Times Square. Het is druk, kleurrijk en helemaal overweldigend… op en top New York! Naast de unieke yellow cabs en opvallende neonreclames vind je er typische souvenirshops en de TKTS Discount Booth. Een tweede TKTS vind je in het Lincoln Center. Bij de TKTS Discount Booth kan je tickets voor Broadway- en Off Broadway-musicals, toneelstukken en dansproducties met 20% tot 50% korting kopen. Het is de perfecte manier om goedkoop naar je favoriete musical te gaan kijken.

Reisgidsen à volonté

Over de jaren heen hebben we een bibliotheek vol met reisgidsen over New York verzameld. Een van onze favoriete gidsen is time to momo New York. Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van New York kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. Een andere favoriet is de Capitool Reisgids New York. Deze verdeelt New York in vijftien interessante zones: van Greenwich village tot Upper East Side en van Brooklyn tot Harlem en Morningside Heights. De gids is rijkelijk geïllustreerd met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en handige tips. De ultieme gids is natuurlijk de Lonely Planet New York City. Deze reisgids is helemaal up-to-date en bevat de meest recente informatie om je reis tot in de puntjes te plannen. Zo werden alle bedrijven vóór publicatie opnieuw gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze nog steeds open zijn na de COVID-19-uitbraak van 2020. Wil je alleen de hoogtepunten bezoeken dan is Lonely Planet Pocket New York City de ideale reisgezel voor je. Het is een handige gids die gericht is op de niet te missen bezienswaardigheden tijdens een snelle reis.

De speciale 2 voor 1-aanbieding van Brussels Airlines is geldig voor vluchten naar New York, Washington en Chicago. De vluchten moeten voor 6 maart 2022 geboekt worden en je kan reizen tot 31 maart 2022. De promo is geldig voor vluchten in Economy Light & Economy.

Lees ook: 5 redenen waarom Norwegian Cruise Line de ideale keuze is voor een vakantie op zee

Leave a Reply