Reistrend: op zoek naar kleinschaligheid en couleur locale

Vakantiegangers hebben al geruime tijd meer interesse in bestemmingen en hotels op mensenmaat en met een authentiek karakter. Om hieraan te voldoen biedt Touroperatot TUI volgend jaar twee nieuwe bestemmingen aan in de Balkan en lanceert hij twee “Small & Friendly” brochures.

Rovinj – Istrië

Steeds meer reizigers kiezen hun bestemming op basis van de mogelijkheid om er volledig tot rust te komen en te herbronnen. Daardoor groeit de interesse om de platgetreden paden te vermijden en nieuwe bestemmingen te verkennen, liefst in een authentiek natuurlijk kader en met een korte vliegtijd. De Balkanlanden, gemiddeld op ongeveer 2 uur vliegen en vaak minder bekend dan de klassiekers  Spanje of Griekenland, zijn daardoor al een paar jaar in opmars.

Naast het authentiek karakter van de meeste vakantieregio’s is ook het prijsgunstig aanbod een aantrekkelijk element voor de vakantieganger. Daardoor noteren de bestemmingen Bulgarije, Montenegro en Kroatië intussen al 25% meer reizigers dan dezelfde periode vorig jaar. TUI volgt de toegenomen interesse voor deze regio en biedt voor zomer 2020 twee nieuwe bestemmingen aan: Ohrid (Noord-Macedonië) en Istrië (Kroatië).

Ohrid is een unieke bestemming in het aanbod van TUI. Deze vakantieplaats ligt namelijk niet aan zee maar aan een prachtig meer.

Church of St. John at Kaneo – Ohrid

Het stadje Ohrid herbergt tal van monumenten en fotogenieke plaatsen en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Langs de oevers van het meer heerst er een bijzonder ontspannen vakantiesfeer. De zuiverheid van het water, de prachtige uitzichten en de activiteiten op het water geven Ohrid een uniek cachet. Nog meer authentiek natuurschoon vindt de sportieve reiziger in het Nationale Park Galičica vlakbij Ohrid. De verhouding kwaliteit/prijs is een extra troef: Ohrid behoort tot de meest prijsgunstige Europese bestemmingen. TUI biedt vanaf 6 juni 1 vlucht per week, op zaterdag, aan.

Ook het Kroatische schiereiland Istrië, dat grenst aan Slovenië, is een pareltje. De prachtige kustlijn met talrijke eilanden is van een unieke schoonheid.

Cultureel heeft Istrië een enorm patrimonium uit de Romeinse en de Venetiaanse tijd met cultuursteden als Pula, Rovinj en Porec met de Eufrasiusbasiliek, ook al Werelderfgoed van UNESCO. De streek is ook bijzonder in trek bij natuurliefhebbers en bij zowat elke bezoeker staan de adembenemende meren van Plitvice op het programma, een absolute must see vanuit Istrië.  Istrië herbergt zoveel natuurschoon en cultureel erfgoed dat het ook wel het Toscane van Kroatië wordt genoemd. TUI biedt vanaf 5 april vluchten aan op woensdag en zaterdag. Meer info en prijzen via TUI.be.

SMALL & FRIENDLY

Om de zoektocht naar het gepaste charmehotel voor de reiziger eenvoudig te maken, lanceert TUI twee nieuwe “Small & Friendly” brochures voor zowel vliegvakanties (50 hotels) als voor autovakanties (142 hotels). De reisgidsen zijn op een klein formaat en er werd veel aandacht besteed aan een sfeervolle look & feel.

In deze publicaties zijn alle charmehotels met minder dan 50 kamers samengebracht over alle bestemmingen heen. De hotels bieden gemoedelijkheid, een rustige ligging, een persoonlijke service en een authentieke keuken. TUI geeft ook telkens een insider tip mee om maximaal te kunnen genieten van de authentieke vakantiebeleving en van de lokale folklore.

De zuiderse “Small & Friendly” hotels bij vliegvakanties hebben vaak al klinkende namen die meteen hun karakter of hun historisch kader duidelijk maken. De Spaanse hacienda en parador, de Portugese quinta en de Italiaanse masseria spreken op zich al tot de verbeelding. Maar je bladert in de brochure ook langs sfeervolle Griekse country houses midden de olijfgaarden of inspirerende Turkse boetiekhotels, weg van de toeristische drukte. Het aanbod aan charmehotels reikt zelfs tot Cuba, Bali en Jamaica!

Binnen het aanbod autovakanties is Frankrijk de koploper met 75 charmehotels over het hele land, van Normandië tot de Azurenkust. Maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Italië  geen nood aan schitterende adresjes en zelfs onze eigen Ardennen komen in het aanbod voor. De vaak door families uitgebate hotelletjes  garanderen een persoonlijk onthaal en een streekgebonden keuken. Vaak zijn ze ondergebracht in voormalige abdijen, historische hoeves, romantische kasteeltjes, traditionele vakwerkhuisjes of berghotelletjes in chaletstijl.

De “Small & Friendly” brochures kan je afhalen bij de 104 TUI Shops in België of bij je favoriete reisagent.

Leave a Reply