Een avond vol glitter en glamour in La Cage Aux Folles

Woensdagavond vond in Antwerpen de première plaats van de langverwachte musicalkomedie La Cage Aux Folles. Ook CruiseToTravel was aanwezig, net als tientallen bekende en prominente Vlamingen.

Regisseur Stany Crets kreeg de kans om een nieuwe versie te maken van het wereldberoemde theaterstuk dat zich afspeelt in het nachtleven van Saint-Tropez. Crets trakteert het publiek op 3 uur amusement en maakt daarbij gebruik van veel glitter en glamour, humor én een topcast.

Het was in eerste instantie uitkijken naar Koen Crucke, die de rol vertolkt van Albin alias travestiet Zaza. De hele voorstelling flaneert Koen op schoenen met hakjes, en hij (of moeten we zeggen ‘zij’?) doet dat als een volleerde travestiet. Er zit in Crucke duidelijk meer dan een fantastische zanger en acteur. Daarnaast waren alle ogen gericht op Koen Van Impe, die in allerijl Johny Voners verving, in de rol van echtgenoot van Albin. Hij speelt met bravoure de steun en toeverlaat van zijn echtgenoot en drama queen Zaza.

Naast Koen en Koen schitteren Greet Rouffaer als Jacqueline, Manou Kersting als Edouard Dindon, Daisy Thys als Marie Dindon, Matthew Michel als Jean Michel, Helle Vanderheyden als Anne Dindon, Florian Avoux als Jacob en Sven Tummeleer als Francis.

Voor iedereen die van musical of van glitter en glamour houdt, is La Cage Aux Folles een absolute aanrader! Je kan het stuk de komende weken nog bewonderen in theater Elckerlyc in Antwerpen of op zaterdag 7 december in de Gentse Capitole. Tickets en info op www.deepbridge.be

Leave a Reply